Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen

Ga je binnenkort jouw woning aanpassen, zodat je er langer kunt blijven wonen (het levensloopbestendig maken van jouw woning)? En maak je jouw huis ook nog eens duurzamer door energiebesparende maatregelen te treffen? Dan hebben wij een interessante financieringsregeling, namelijk de Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen. Deze regeling heeft een aantrekkelijke rente bij een lening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). In een gesprek met onze medewerker geven wij informatie over deze regeling en kijken we wat het beste bij jouw situatie past.  Daarna maakt de medewerker een toewijzingsbrief voor je waarmee je een lening met een lage rente kunt aanvragen bij SVn. Zo zorgen wij er samen met jou voor dat je langer in jouw vertrouwde, veilige omgeving kunt blijven wonen in een duurzame woning.

Asbestdaken verwijderen
Ook het verwijderen van asbestdaken behoort tot mogelijkheden. Het moet dan wel in combinatie zijn met andere aanpassingen waardoor je langer in jouw huis kunt blijven wonen én jouw woning duurzamer wordt. Ga je alleen jouw asbestdak verwijderen, kijk dan op onze website voor meer informatie. 

Energiebespaarlening
Wil je jouw woning alleen verduurzamen, dan kun je gebruikmaken van de Energiebespaarlening van de provincie Overijssel.

De Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen bestaat uit de volgende stappen:

 1. Maak een afspraak met onze medewerker om te kijken hoe je in aanmerking kunt komen voor de regeling.
 2. Maak een keuze om wel of niet deel te nemen aan de lening.
 3. De lening kent drie varianten:
  Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen (hypothecair): het maximum voor deze lening bedraagt € 40.000,- en heeft een looptijd van 10 jaar (beneden € 25.000) of 20 jaar (boven € 25.000)
  Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen (consumptief): het maximum voor deze lening bedraagt € 20.000,- en heeft een looptijd van 10 jaar (beneden € 7500,-) of 15 jaar (boven € 7500,-). Leeftijd: maximaal 75 jaar
  Verzilverlening toekomstgericht wonen: het maximum voor deze lening bedraagt€ 40.000,- en de looptijd van de lening is afhankelijk van het moment dat de woning in de toekomst wordt verkocht. Aan deze variant is een minimum leeftijd gekoppeld. Leeftijd: 58 jaar of ouder.
 4. Wij toetsen of je in aanmerking komt voor de lening en verwijzen je door in de vorm van een  toewijzingsbrief. Hierin staan het leenbedrag, de looptijd, het rentepercentage en de leningsvorm.
 5. Je kunt de aanvraag (digitaal) indienen bij SVn. Voor deze aanvraag heb je onze toewijzingsbrief nodig.
 6. SVn voert een krediettoets uit en informeert jou en ons over de uitkomst van deze toets. Als de uitkomst van de toets negatief is, volgt een afwijzing door SVn. Is de uitkomst van de toets positief, dan ontvang je van SVn een offerte.
 7. Je kunt de ondertekende offerte opsturen naar SVn. SVn opent meteen een bouwdepot voor jou; de lening gaat dan lopen. Uit dit bouwdepot kun je de kosten betalen voor de aanpassingen aan jouw woning.
 8. De standaard looptijd van het bouwdepot is 12 maanden. Hierna wordt het bouwdepot automatisch beëindigd. Zit er nog geld in het bouwdepot? Dan wordt het geld gebruikt als “gedeeltelijke” vervroegde aflossing. De maandlasten worden dan aangepast aan het verlaagde leenbedrag.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van de Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan het aangaan van de lening (afsluitkosten SVn, notariskosten). Dit geldt bij de Verzilverlening Toekomstgericht Wonen en bij de Stimuleringslening Toekomstgericht Wonen hypothecair.

Heb je vragen over de Stimuleringsregeling toekomstgericht wonen?

 • Neem online contact met ons op om een afspraak te maken met één van onze medewerkers.
 • Bel ons op 14 0570 (zonder kengetal) of 0570 – 568080 om een afspraak te maken met één van onze medewerkers.
 • Bekijk hoe je ons op andere manieren bereikt.
Deel dit
Mail
Bellen