Laatste nieuws vluchtelingen en asielzoekers

Hier lees je het laatste nieuws over de noodopvang van vluchtelingen en asielzoekers in Olst-Wijhe.

Minderjarige asielzoekers Summercamp eind maart naar nieuwe opvanglocatie

De minderjarige asielzoekers die vanaf 3 november 2022 worden opgevangen bij Summercamp Heino verhuizen uiterlijk 27 maart naar een nieuwe locatie. Om de opvang bij Summercamp zorgvuldig af te ronden is de einddatum met één week verlengd.

Oekraïense vluchtelingen in voormalige Rabobank Wijhe

In het voormalige gebouw van de Rabobank aan de Oranjelaan in Wijhe gaan wij 50/60 opvangplekken maken voor Oekraïners die daar maximaal twee jaren kunnen verblijven.

Opvang Oekraïense vluchtelingen op Eikelhof

Wij gaan in Olst-Wijhe voor een langere periode Oekraïense vluchtelingen opvangen. Vanaf donderdag 12 mei kunnen er 20 vluchtelingen in Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof ontvangen worden.

Thuis opvangen van Oekraïense vluchtelingen

Als je als particulier opvang biedt aan mensen uit de Oekraïne, dan willen wij dat graag van jou weten.

Summercamp vangt nieuwe Oekraïense vluchtelingen op

Bus met Oekraïense vluchtelingen arriveert op Summercamp Olst-Wijhe

Vandaag arriveerde een tweede bus met 60 Oekraïense vluchtelingen op Summercamp in Wijhe. De vluchtelingen stapten op verschillende plekken in Polen op. Een aantal vluchtelingen gaan door naar familie, kennissen of een andere opvanglocatie. Inmiddels verblijven er een kleine 150 Oekraïners en een aantal huisdieren op Summercamp Heino.

Eerste vluchtelingen gearriveerd bij Summercamp

Stand van zaken 14.00 uur: Rond het middaguur zijn de eerste zeven vluchtelingen uit de Oekraïne aangekomen bij Summercamp.

Overbruggingsopvang voor Oekraïense vluchtelingen in Olst-Wijhe

Foto locatie Summercamp

We gaan samen met de gemeente Raalte Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio op korte termijn voor 1.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen. We kunnen vanaf vrijdag 11 maart vluchtelingen opvangen op kamplocatie Summercamp in Wijhe. Dit gaat om tijdelijke opvang. Er kunnen op deze locatie maximaal 900 vluchtelingen terecht tot 25 maart 2022. Daarna is er tot 9 april opvang voor 90 vluchtelingen mogelijk. Vanaf 25 maart worden de vluchtelingen van Summercamp op een andere locatie in de regio gehuisvest.

Contract Gazprom

We willen graag af van het contract en zoekt dus uit hoe dat kan worden geregeld. We brengen de mogelijkheden en consequenties op dit moment in beeld.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
Verklaring Oekraïne raadsvergadering 28 februari 2022 01 maart 2022 om 09:15
Deel dit
Mail
Bellen