Afrondende werkzaamheden Jan Hooglandstraat vanaf 15 maart

In december 2020 zijn de werkzaamheden aan de Aaldert Geertsstraat, Jan Hooglandstraat en Koekoeksweg in Olst grotendeels afgerond.

Wij hebben de afgelopen weken het eindresultaat geïnspecteerd en moeten nog enkele aanpassingen doen. We hebben naast complimenten ook een aantal opmerkingen ontvangen van omwonenden en gebruikers met een voorstel tot een verandering/verbetering. Dat heeft ertoe geleid dat wij de aannemer opdracht hebben gegeven tot de laatste afrondende werkzaamheden. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats vanaf 15 maart 2021. Meer weten over de werkzaamheden, de planning, de bereikbaarheid en waar je terecht kunt voor vragen? Kijk dan op olst-wijhe.nl/verkeerolst.

Middenstrook wordt ‘streetprint’

De middenstrook krijgt een zwarte ‘streetprint’ van beton. Die heeft dezelfde uitstraling als de ‘streetprint’ aan de zijkanten van de weg. Het is echter een kwalitatief betere oplossing dan de middenstrook die in december als noodoplossing is aangebracht. De middenstrook met ‘streetprint’ zorgt voor een rijbaanversmalling. Hierdoor zal er langzamer worden gereden en minder snel worden ingehaald.

Verkeersplateau ter hoogte van de Herbergier verdwijnt

Het verkeersplateau met zebrapad tussen de Industrieweg en de Kleistraat wordt weggehaald.

Het verkeer dat over het plateau rijdt zou mogelijk teveel trillingen geven voor (oudere) woningen die direct aan de straat liggen. Het zebrapad met de bijbehorende markeringen wordt op dezelfde plek weer teruggebracht.

Onverplicht fietspad tussen Jan Hooglandstraat en Diepenveenseweg

Fietsers krijgen hierdoor de keuze: ze mogen gebruik maken van het fietspad maar kunnen ook op de weg blijven fietsen. Bromfietsen mogen geen gebruik maken van en onverplicht fietspad; zij maken gebruik van de weg.

Aanpassing ‘ingang’ fietspad

De verhoging bij de ’ingang’ van het fietspad wordt weggehaald. De toegang wordt daardoor breder en fietsers kunnen er makkelijker oprijden.

Fietssuggestiestroken Koekoeksweg

Tussen het Koekoekspad en de Diepenveenseweg zouden volgens de planning dit voorjaar de rode fietssuggestiestroken worden aangebracht. Dat wordt nu gelijk meegenomen. De kruising met de Diepenveenseweg is inmiddels een voorrangskruising. Het verplichte stopbord wordt ook gelijk geplaatst.

Verplaatsing bebouwde komborden

De bebouwde komborden van Olst verplaatsen we zoals al was afgesproken van het Koekoekspad naar de Zandwetering/Diepenveenseweg. De rijsnelheid wordt daarmee teruggebracht van 60 naar 50 km/uur. Deze aanduiding wordt ook aangebracht op het wegdek.

Snelheidsverlaging

Met de nieuwe inrichting is ook de snelheid verlaagd tussen de Kornet van Limburg Stirumstraat en het Koekoekspad. Wij zullen de komende tijd op verschillende manieren aandacht schenken aan het nieuwe gebruik van de weg, het parkeerverbod aan de Jan Hooglandstraat en de nieuwe maximale snelheid. Dit doen wij onder andere door een snelheidsmeting en door handhaving door de politie.

Planning

De werkzaamheden starten op 15 maart 2021 en worden in fasen uitgevoerd:

  • Week 11, 15 tot 19 maart: asfalteringswerkzaamheden bij zebrapad ter hoogte van Herbergier en aanbrengen betonnen middenstrook tussen Industrieweg en Kleistraat
  • Week 12, 22 tot 26 maart: aanbrengen betonnen middenstrook tussen de Industrieweg en de Spoorstraat
  • Week 13, 29 maart tot 2 april: aanbrengen betonnen middenstrook tussen de Stationsweg en de Kornet van Limburg Stirumstraat.

De overige werkzaamheden voert de aannemer uit tussen bovenstaande werkzaamheden door.

Met deze fasering is de overlast voor bewoners en ondernemers tot een minimum beperkt.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes

  • Aan- en omwonenden kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden in principe altijd bereiken.
  • Afvalcontainers kunnen in principe op de gebruikelijke datums en plekken worden aangeboden voor lediging.
  • Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de weg. Zij moeten hiervoor de aanwijzingen van de aannemer opvolgen.
  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. Dit staat met borden aangegeven. Tijdens de werkzaamheden begeleiden verkeersregelaars het verkeer.

Afronding

Veel inwoners, aanwonenden en ondernemers zijn betrokken geweest en hebben input gegeven voor de plannen voor de herinrichting van de Aaldert Geertsstraat, Jan Hooglandstraat en de Koekoeksweg. Na de afronding van de werkzaamheden is de route tussen Olst en Boskamp een veiligere route geworden.

Meer informatie

Heb je vragen over het werk, de planning en de bereikbaarheid? Je bent op het vaste inloopmoment op woensdag tussen 12.00 en 13.00 uur welkom in de keet van Schagen Infra BV. De keet staat op het parkeerterrein van Aberson.

Voor andere vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met projectleider Gerard van den Blink. Je kunt hiervoor bellen via telefoonnummer 14 0570 of een e-mail sturen.

Deel dit
Mail
Bellen