U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Passantenhaven

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u onder andere een passantenhaven. De haven is van alle gemakken voorzien. U kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemische toiletten of bruin water.

De passantenhaven ligt op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vindt u hier tien ruime camperplaatsen, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van  Salland Marketing.

Seizoenligplaatsen
Er zijn 6 vaste seizoensligplaatsen in de passantenhaven. Dit zijn ligplaatsen waar u gedurende het seizoen uw boot permanent kunt aanmeren.

Corona maatregelen Loswal
Op dit moment gelden onderstaande regels rondom de Loswal:

  • Groepsvorming is verboden, houd 1,5 meter afstand;
  • De maatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten altijd worden opgevolgd en nageleefd. Kijk op de site van de Rijksoverheid over het coronavirus voor de meest actuele informatie.

Wilt u gebruik maken van de passantenhaven? Alle camperplaatsen en ligplekken krijgen dagelijks voor 21.30 uur een bezoek van de havenmeester. De havenmeester zorgt voor het beheer en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is tijdens het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

Pleziervaartuigen die qua diepgang en omvang niet kunnen aanmeren in de passantenhaven, mogen met toestemming van de havenmeester aanmeren bij de nabijgelegen loswal. Deze pleziervaartuigen mogen de maximale toegestane belasting van de loswal niet overschrijden. De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Meer informatie over beroepsvaart en tarieven vindt u op de pagina Loswal.

Seizoenligplaatsen
De vaste seizoenligplaatsen worden jaarlijks aangewezen door de havenmeester. Personen die in het voorgaande jaar een seizoenligplaats hebben afgenomen, krijgen voorrang bij de toewijzing. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Het basistarief voor een overnachting in de haven bedraagt € 9,80 per boot per nacht. Voor vaartuigen langer dan 10 meter geldt een toeslag van € 0,52 per meter (naar boven afgerond op hele meters) per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester. Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Seizoenligplaatsen
Het tarief voor de vaste seizoenligplaatsen bedraagt € 361,30 per ligplaats voor een volledig seizoen. Het tarief voor een gedeelte van het seizoen wordt naar rato berekend.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vindt u op het bord nabij de camperplaatsen.

Heeft u vragen over de passantenhaven? 

Wilt u een seizoenligplaats reserveren of de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met havenmeester Jaap Doorgeest via telefoonnummer 06-48083316.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen