Passantenhaven

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vind je onder andere een passantenhaven. De haven is van alle gemakken voorzien. Je kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemische toiletten of bruin water.

De passantenhaven ligt op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vind je hier tien ruime camperplaatsen, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit je via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van  Salland Marketing.

Seizoenligplaatsen

Het tarief voor de vaste seizoenligplaatsen bedraagt € 389,35 per ligplaats voor een volledig seizoen. Ons beleid voorziet niet in compensatie als je boot om welke redenen dan ook niet gebruik kan maken van de ligplaats. Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Coronamaatregelen Loswal
Op dit moment gelden onderstaande regels rondom de Loswal:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • De maatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten altijd worden opgevolgd en nageleefd. Kijk op de site van de Rijksoverheid over het coronavirus voor de meest actuele informatie.

Wil je gebruik maken van de passantenhaven? Alle camperplaatsen en ligplekken krijgen dagelijks voor 21.30 uur een bezoek van de havenmeester. De havenmeester zorgt voor het beheer en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is tijdens het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

Pleziervaartuigen die qua diepgang en omvang niet kunnen aanmeren in de passantenhaven, mogen met toestemming van de havenmeester aanmeren bij de nabijgelegen loswal. Deze pleziervaartuigen mogen de maximale toegestane belasting van de loswal niet overschrijden. De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Meer informatie over beroepsvaart en tarieven vind je op de pagina Loswal.

Seizoenligplaatsen
De vaste seizoenligplaatsen worden jaarlijks aangewezen door de havenmeester. Personen die in het voorgaande jaar een seizoenligplaats hebben afgenomen, krijgen voorrang bij de toewijzing. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Het basistarief voor een overnachting in de haven bedraagt € 10,55 per boot per nacht. Voor vaartuigen langer dan 10 meter geldt een toeslag van € 0,55 per meter (naar boven afgerond op hele meters) per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaal je vooraf aan de havenmeester. Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Seizoenligplaatsen
Het tarief voor de vaste seizoenligplaatsen bedraagt € 389,35 per ligplaats voor een volledig seizoen. Ons beleid voorziet niet in compensatie als u boot om welke redenen dan ook niet gebruik kan maken van de ligplaats. Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief btw. 

Betaling

Voor betaling van de overnachtingen op de ligplaatsen gebruik je het betalingssysteem Aan-Uit. Vooraf aan de betaling is het noodzakelijk om een app te downloaden. Via de app kan eenvoudig, met onder andere iDeal, betaald worden voor een overnachting op de Loswal in Wijhe. Aan-Uit is een betalingssysteem dat op veel camperplaatsen en havens in Nederland gebruikt wordt voor de afrekening, van onder andere, overnachtingen. Meer informatie over het Aan-Uit systeem kun je vinden op Aanuit.net. Momenteel is het nog niet mogelijk via de app te reserveren. Dit is een functie die op kort termijn beschikbaar wordt.

Indien er geen geschikt apparaat of internet beschikbaar is voor het gebruik van de app blijft het mogelijk om contant af te rekenen bij de havenmeester. 

Het downloaden van de app is mogelijk op ieder apparaat waarop applicaties geïnstalleerd kunnen worden zoals telefoons of tablets. Je kunt de app vinden in de ‘Play Store’ of voor apparaten van Apple in de ‘App Store’. Tevens kun je gebruik maken van de volgende links:

Naast de apps kun je eventueel ook gebruik maken van de browserversie van het betalingssysteem via Aanuit.net.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vind je op het bord in de buurt van de camperplaatsen.

Heb je vragen over de passantenhaven? 

Wil je een seizoenligplaats reserveren of de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met havenmeester Jaap Doorgeest via telefoonnummer 06-48083316.

 

Deel dit
Mail
Bellen