Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Agenda raadsvergadering 12 december 2022 

De gemeenteraad vergadert maandag 12 december in twee rondes. 

B&W besluiten 29-11-2022

De scheidingswijzer: waar gooi ik mijn afval weg?

De gemeente Olst-Wijhe en ROVA zijn dit jaar gestart met de actie Terugwinnaars. Samen met inwoners willen we ervoor zorgen dat afval weer grondstof wordt. De regels voor het scheiden van pmd zijn de afgelopen jaren nog wel eens veranderd. We hebben hierover meerdere vragen ontvangen van inwoners. Mark de Weerd, woordvoerder van ROVA geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Vacature Concerncontroller

Vacature concerncontroller Olst-Wijhe

Voor de gemeente Olst-Wijhe is Aardoom & de Jong op zoek naar een concerncontroller. Beschik jij over een stevige persoonlijkheid? Zoek jij een sleutelfunctie in een gemeente waar het leuk werken is? Wil jij zelf mede vormgeven aan de toekomstige rol en positie van de concerncontroller? Wil jij vanuit een onafhankelijke positie beweging creëren met overtuiging, tact en onderbouwde adviezen? Heb jij het vermogen om vanuit een helicopterview naar een organisatie te kijken maar ben je ook hands on en pragmatisch? Reageer dan nu!

Noaberhuus Olst-Wijhe 

Het Noaberhuus Olst-Wijhe is een vrijwilligersorganisatie, ontstaan door en voor samenwerking. Er wordt samengewerkt met organisaties en ondernemers op het gebied van zorg en welzijn. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder twee keer per maand op vrijdagmiddag een lunch of spelletjesmiddag. Dit gebeurt in samenwerking met Evenmens en Wmo van de gemeente Olst-Wijhe. 

Carbidschieten op oudjaarsdag? Meld dit bij ons

Carbidschieten is traditie op oudjaarsdag. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft en er zo min mogelijk overlast ontstaat, gelden er regels waar iedereen zich tijdens het carbidschieten aan moet houden.

Tempo in nieuwbouwplannen Wengelerhoek

De woningnood in onze gemeente is hoog en daarom hebben we de ambitie om de komende jaren te groeien met 1000-1200 woningen. Eén van de plekken waar dat kan is Wengelerhoek, aan de zuidkant van Wijhe. Het college van Burgemeester en Wethouders besprak afgelopen week de reacties op de Structuurvisie en de financiën voor de nieuwbouwlocatie. Naar verwachting neemt de raad binnenkort hierover een besluit.

B&W besluiten 22-11-2022

Er zijn weer gratis energiescans voor woningeigenaren in Olst-Wijhe

In de afgelopen jaren vroegen zo'n 300 inwoners met een koopwoning een energiescan aan. De ervaringen zijn positief. Het college van B&W stelt daarom opnieuw 200 gratis energiescans beschikbaar om inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen.

Ken jij iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal die vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal zetten mensen zich langere tijd, voor vele maatschappelijke doelen, in. Vaak onbetaald, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moet iemand eerst worden voorgedragen. En jij kunt daarvoor zorgen! 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen