Laatste nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Spring naar einde van Recente berichten

Mooie bestemming wol nieuwjaarsreceptie

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Overhandiging wol nieuwjaarsreceptie Olst-Wijhe

De wol die de aanwezigen van nieuwjaarsreceptie 2018 met elkaar verbond, heeft een mooie bestemming gekregen.

Veerdienst Fortmond niet ingesteld

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws

Vanmorgen hebben we contact gehad met twee bewoners van Fortmond over de huidige waterstand en de verwachtingen. Daarbij is ook de vraag gesteld of inzet van het veer nodig lijkt.

Olst-Wijhe verbindt op nieuwjaarsreceptie

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Ton Strien 2018

Indringende klanken van de compilatie van het theaterspektakel Operatie IJssellinie pakken ieders aandacht in de raadszaal op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe. De korte film laat zien wat je met samen ondernemen kunt bereiken. Dat was ook het thema van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe: Olst-Wijhe onderneemt samen. Daarbij stond ondernemen, ontmoeten en verbinden centraal. Dat laatste was heel letterlijk. De ruim 350 aanwezigen werden door wol verbonden waardoor een prachtig netwerk ontstond. Een mooi begin van (nieuwe) ontmoetingen.

Gemeente Olst-Wijhe: “Er zijn geen concrete plannen voor windmolens”

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Windmolens en zonnevelden

De afgelopen weken berichtten de media regelmatig over de mogelijke komst van windmolens in Marle, op de grens met Heerde. Er is hierdoor veel verwarring ontstaan. De gemeente vindt het belangrijk dat u goed bent geïnformeerd. Daarom geeft zij u graag de juiste weergave van de stand van zaken.

Commissaris van de Koning bij hoog water Fortmond

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws

Dinsdagochtend 9 januari bezocht Commissaris van de Koning Boele Staal het buurtschap Fortmond. Op uitnodiging van de burgemeester bekeek de Commissaris van de Koning welke maatregelen worden genomen als de toegangsweg naar Fortmond vanwege het hoge water wordt afgesloten. Hij sprak hierover met het college van burgemeester en wethouders, enkele medewerkers van de gemeente en drie bewoners van Fortmond. Op dinsdag was de inzet van de veerdienst nog niet nodig.

Voorbereiding mogelijke inzet Hoogwatergeul

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Hoogwatergeul Olst-Wijhe

Net na het gereed komen van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, een omvangrijk Ruimte voor de Rivier-project, worden zaterdag 6 januari de voorbereidingen getroffen voor de mogelijke inzet van de geul.

Denk mee over de IJsseldijk!

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Foto Dijk Olst-Wijhe

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is begin 2017 een verkenning gestart naar mogelijkheden voor versterking van de dijk langs de oostoever van de IJssel van Zwolle tot Olst. Het gaat om 29 kilometer dijk, van de Spooldersluis in Zwolle tot de Haereweg in Olst. De IJsseldijk moet worden versterkt om Salland nog beter te beschermen tegen overstromingen.

Burgemeester bezocht echtpaar Bos-Burink

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Foto Echtpaar Bos-Burink Olst-Wijhe

Op donderdag 4 januari bezocht burgemeester Ton Strien het echtpaar Bos-Burink uit Wijhe.

Rietgors op 1 januari aan het Nieuwjaarsvegen

Nieuwsarchief: Besturen > Nieuws
Foto nieuwjaarsvegen in Olst Olst-Wijhe

Zo’n 20 kinderen en 15 volwassenen aan de Rietgors gaven gehoor aan de oproep om op Nieuwjaarsdag samen met de buren het vuurwerkafval op te vegen. Wethouder Marcel Blind reikte op 2 januari de toegezegde bezems uit aan de vrijwilligers.

Nieuwsbrief Samen voor Elkaar

Nieuwsarchief: Ondersteuning en zorg > Transformatie Sociaal Domein
Spring naar begin van Recente berichten
 
Spring naar einde Spring naar begin