U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Pas op: vaccinatieoplichters actief

Mensen worden gebeld of krijgen een Whatsapp-bericht met de mededeling dat ze in aanmerking komen voor een 'versnelde vaccinatie'. Vervolgens vragen de oplichters om via een Tikkie geld over te maken. Je krijgt zelfs een datum en een locatie en ze melden dat het bedrag kan worden gedeclareerd als de afspraak definitief is.

Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

Verloopt jouw rijbewijs tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021? Deze is nu i.v.m. de lockdown geldig tot 1 maart 2021. Deze regeling geldt alleen in Nederland.

Uitzondering avondklok voor mantelzorgers

Op 23 januari gaat de avondklok in. Tussen 21.00 uur ’s avonds en de volgende ochtend 4.30 uur is het verboden om buiten te zijn. Bent u mantelzorger en maakt u zich zorgen over de avondklok? Mantelzorg die u niet kunt verschuiven naar een moment buiten de avondklok mag u nog steeds geven. Het is een van de geldige redenen om buiten te zijn. Het is immers belangrijk dat de zorg aan een kwetsbare dierbare gewoon kan doorgaan.

Ton Strien op de lijn 17

Het kabinet heeft alles uit de kast gehaald in onze bestrijding van het coronavirus. En dat betekent wat, ook in Olst-Wijhe. Burgemeester Ton Strien komt hierover graag bij jullie op de lijn.

Gemeenteraad stelt commissie heroverweging in

Tijdens de raadsvergadering van 18 januari jl. heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe een commissie heroverweging ingesteld. Dit is een commissie vanuit de raad die het proces van heroverweging, dat de gemeente heeft ingezet, gaat begeleiden.

Weer stap dichterbij realisatie van 66 woningen op Abersonterrein in Olst

Het gebied rondom de voormalige Abersonfabriek gaat er binnenkort heel anders uitzien. Gisteravond heeft onze gemeenteraad unaniem het bestemmingsplan voor het gebied Aberson in Olst vastgesteld. Daarmee is groen licht gegeven voor het bouwen van maximaal 66 woningen en de voorzieningen die daarbij horen, zoals wegen en groen. Er komt een mooie woonwijk, dichtbij het centrum en het station.

Starterslening voor inwoners die hun eerste huis kopen

Stel, je wilt voor het eerst een huis kopen maar de woonlasten zijn net te hoog voor jouw inkomen. Misschien biedt de starterslening dan uitkomst.

Coronaklachten? Laat je testen!

Het aantal coronabesmettingen is hoog. Om het virus te bestrijden, is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en zich op tijd laat testen bij klachten.

Evenementenkalender

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen