Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Extra financiering nodig voor kindcentra Olst en Wijhe wegens rentestijging en leerlingenaantal

Door een aanzienlijke stijging van de rente in 2023 zijn de rentelasten voor het kindcentrum in Olst en Wijhe hoger uitgevallen dan aanvankelijk gepland. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor om deze extra rentelasten op te nemen in de kadernota 2025-2028. Het gaat om €40.000 voor het kindcentrum in Olst in 2026 en €30.000 voor het kindcentrum in Wijhe in 2027. Deze kosten zijn structureel, voor een periode van tenminste 40 jaar.

Gratis theatervoorstelling ‘Dromen Vangen’ 

Poster theatervoorstelling Dromen vangen

Op dinsdag 14 mei organiseert Positief Gezond IJsselland de interactieve theatervoorstelling ‘Dromen Vangen’. De voorstelling inspireert, ontroert en laat vooral zien waar gezondheid nu echt om draait. Een heerlijk avondje uit voor iedereen die benieuwd is naar een brede blik op gezondheid. Kijk, lach, leer én doe actief mee! 

Vakantieplannen deze meivakantie? Vraag dan op tijd je paspoort aan

In 2014 werd de geldigheid van Nederlandse paspoorten en ID-kaarten verlengd naar 10 jaar. Nu, in 2024, verlopen veel van die paspoorten. Omdat veel inwoners nu gelijktijdig een nieuw paspoort aanvragen, kan dit leiden tot langere wachttijden bij het inplannen van een afspraak. Plan daarom nu alvast een afspraak in, om verrassingen te voorkomen.

B&W besluiten 02-04-2024

Meer groen of parkeerplekken? Denk mee over de toekomst! 

In de tweede helft van april gaan de kernenwethouders en ambtenaren op pad om met inwoners te praten over de toekomst van Olst-Wijhe. Dat doen ze onder andere met de online participatietool ‘swipocratie’. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het blijkt een leuke manier te zijn om op de telefoon stellingen over de leefomgeving naar links of rechts (eens of oneens) te swipen/vegen. De leerlingen van de Capellenborg hadden begin april de primeur. Het gaat over groen of parkeren, maar ook over veel andere zaken, zoals het buitengebied, gezonde leefomgeving en duurzame energie.  

Basisschoolleerlingen en leerlingen Capellenborg denken na over toekomst Olst-Wijhe

In de ‘doe-week’ van de Capellenborg in Wijhe zijn zo’n 55 leerlingen op een creatieve manier bezig geweest met de toekomst van Olst-Wijhe. En op vier basisscholen hebben kinderen collages gemaakt (of gaan ze nog maken) hoe hun toekomst in Olst-Wijhe eruit moet komen te zien. Wethouder Judith Compagner: “Wij willen graag van kinderen en jongeren weten wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst. Hoe willen zij dat hun gemeente er in het jaar 2050 uitziet? Allemaal informatie die wij meenemen bij het maken van de Toekomstvisie van Olst-Wijhe, want de keuzes die we vandaag maken zijn van invloed op hun toekomstige leefomgeving.”

Toelichting op verkeersonderzoek tijdens bewonersavond Langstraat, Wijhe

Er zijn al enige tijd verschillende beelden over de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid in de Langstraat. Ook spelen er een aantal ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied rondom de Langstraat. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een verkeersonderzoek is uitgevoerd waarbij een voorkeursscenario is voorgesteld.

Militaire oefening op 9 en 10 april op oefenterrein Olst-Welsum

Woensdag 10 april steken er 60 tot 80 militaire voertuigen uit Oirschot de IJssel over. Zij zijn naar Duitsland onderweg; via de A50 komen ze naar de oversteeklocatie tegenover Kasteel de Haere en vervolgen hun weg via de N337.

Kernenbezoek Herxen op 9 april

Op dinsdag 9 april is de gemeente op bezoek in Herxen. Plaatselijk Belang Herxen heeft hiervoor een programma voorbereid.

Voornemen tot verkoop perceel gemeentegrond 

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om een perceel gemeentegrond (snippergroen) te verkopen. Het gaat om gemeentegrond: kadastraal bekend gemeente Olst, sectie F, nummer 5690 (gedeeltelijk), groot 110 m², gelegen naast en achter de woning Kortricklaan 21 te Olst. 

Deel dit
Mail
Bellen