Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Omwonenden enthousiast over conceptvisie voor omgeving kerk aan Stationsweg Wijhe

Ingebrachte ideeën en aandachtspunten kunnen plan nóg beter maken

Gisteravond hebben de gemeente en de initiatiefnemers de concept gebiedsvisie Stationsweg Wijhe aan omwonenden laten zien. Hiervoor was een inloopbijeenkomst georganiseerd in de parochiezaal achter de St. Jozefschool. De initiatiefnemers presenteerden de plannen en stedenbouwkundig bureau SACON gaf korte presentaties. Naast veel positieve reacties hebben de initiatiefnemers meerdere aandachtspunten en ideeën opgehaald. Hiermee kan het plan mogelijk nóg beter worden gemaakt!

B&W besluiten 26-09-2023

Online verlengen of uitbreiden categorieën rijbewijs

Vanaf 1 oktober 2023 kun je je rijbewijs bij ons online verlengen of uitbreiden met andere categorieën.

Een tegen eenzaamheid: Olst-Wijhe in Actie

Samen met ut Huus en andere partners werken wij aan de bestrijding van eenzaamheid in onze gemeente. Eenzaamheid treft 10% van de Nederlandse volwassenen; bijna de helft van de 75-plussers voelt zich eenzaam. Ook jongeren voelen zich helaas steeds vaker eenzaam. 

Gemeente wil meewerken aan woningbouw op bedrijventerrein in Wesepe

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om onder voorwaarden mee te willen werken aan het veranderen van het zogenaamde Meko-bedrijventerrein aan de Raalterweg 48-50 in Wesepe in een woonbuurt. Een particuliere initiatiefnemer heeft het terrein van de oude melkfabriek gekocht en wil hier woningen bouwen. Het college stelt als voorwaarde dat vóór de start van de nieuwbouwwerkzaamheden alle huidige bebouwing gesloopt is. Voor het ontwikkelen van de locatie is wijziging van het bestemmingsplan of omgevingsplan nodig.

Wandelingen Samen Verder

B&W besluiten 19-09-2023

Kernenbezoek Welsum op 28 september

Donderdag 28 september is de gemeente op bezoek in Welsum. Plaatselijke Belang Welsum ontvangt kernenwethouder Hans Olthof en wethouder Marcel Blind en heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook volop ruimte is om vragen te stellen.

Waar winkel jij? Doe mee met het onderzoek naar koopgedrag!

We vinden het belangrijk om inzicht te hebben in het koopgedrag van onze inwoners. Wie koopt waar en waarom? Wij zetten ons samen met winkeliers in voor aantrekkelijke centra en een goed winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is onderzoek naar het koopgedrag van belang.

Vacature Gebiedsmanager vrijetijdseconomie IJssel (20 uur per week voor 1 jaar)

De unieke ligging aan de IJssel maakt dat de gemeente Olst-Wijhe actief wil inzetten op dit gebied. Kun jij omgaan met diverse belangen en bewaar je het overzicht in een complexe omgeving? Zie jij kansen om het IJsselgebied samen met (overheids)partijen te laten floreren door zichtbare projecten op te zetten? Ben jij een aanjager en een netwerker? Dan hebben wij een mooie opdracht voor jou!  De gemeente Olst-Wijhe is per 1 januari 2024 op zoek naar een tijdelijke Gebiedsmanager vrijetijdseconomie IJssel, voor gemiddeld 20 uur per week gedurende één jaar.

Deel dit
Mail
Bellen