Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Vacature Allround consulent Wmo

Olst-Wijhe is een prachtige gemeente tussen Zwolle en Deventer. Wij zijn een kleine gemeente en maken daarmee het verschil voor onze inwoners, ondernemers en organisaties. Bij de gemeente Olst-Wijhe werk je voor en met de samenleving.

Grip op coronavirus met lokale maatregelen

Coronavirus Olst-Wijhe

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

Vanaf 6 augustus hitteplan en smogwaarschuwing

Hittegolf augustus 2020 Olst-Wijhe

Het is warm vandaag. En het wordt nog veel warmer de komende dagen. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of in de tuin. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het hete weer zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Echtpaar Rechterschot uit Wesepe 60 jaar getrouwd

Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

Alleen samen krijgen we corona onder controle Olst-Wijhe

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties.

Tellingen bij spoorwegovergang Oude Allee

We kregen deze week vragen waarom er wordt geteld bij de spoorwegovergang in de Oude Allee. Dit hebben we nagevraagd.

Complimenten aan de horecaondernemers

Asfaltwerkzaamheden Wijhe starten 17 augustus

Vanaf 17 augustus verrichten we enkele asfaltwerkzaamheden in Wijhe. De wegen zijn tijdens de werkzaamheden korte tijd afgesloten voor alle verkeer. Uiteraard zorgen we een goede omleidingsroute. Dit wordt duidelijk met borden aangegeven.

Komend weekend strengere handhaving in horeca

De basisregels voor iedereen Olst-Wijhe

Veiligheidsregio IJsselland: “de ruimte die we hebben gekregen is niet vrijblijvend”

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden.

Provincie Overijssel ondersteunt bedrijven en verenigingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis raakt het midden- en kleinbedrijf, culturele en maatschappelijke ondernemingen, organisaties en verenigingen hard. De provincie Overijssel komt daarom met drie regelingen om deze sectoren te ondersteunen. De regelingen zijn onderdeel van het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’. Na de zomer worden verder aanvullende maatregelen genomen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen