Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Terugspeeltheater voorstelling

Evenmens, informele zorg voor elkaar bestaat veertig jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert Evenmens op 3 juni 2022 een terugspeelvoorstelling in het ZINiN Theater in Nijverdal.

B&W besluiten 17-05-2022

Boxbergerweg gedeeltelijk afgesloten

De Boxbergerweg, gelegen tussen de Wildbaan en de toegang naar sportpark de Muggert in Wesepe, is afgesloten voor alle motorvoertuigen tussen maandag 30 mei en woensdag 8 juni. De firma Strukton Civiel Noord&Oost bv gaat voor ons op enkele plekken het asfalt repareren en legt aan de zuidzijde grasbetonstenen aan.

Politie aanwezig op de weekmarkten

Inwoners zijn de extra oren en ogen op straat en in de buurt voor de politie. Om onze gemeente veiliger en leefbaarder te maken, kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Aankomende vrijdag 27 mei is de politie te vinden op de weekmarkt in Olst om in gesprek te gaan met inwoners. Op dinsdag 31 mei is de politie aanwezig op de weekmarkt in Wijhe. 

Ingelaste raadsvergadering op 23 mei 2022

Maandag 23 mei vindt er een ingelaste raadsvergadering plaatst. Dit gebeurt op verzoek van de fracties Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD. De ingelaste raadvergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering wordt gebruikt om toelichting te geven op het formatieproces. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Sleuteloverdracht carnaval

Sleuteloverdracht carnaval Olst-Wijhe

Vrijdagavond 20 mei overhandigde burgemeester Ton Strien de sleutel aan Prins Jerry van Carnavalsvereniging De Weteringzotten. Het carnavalsfeest kon beginnen.

Ook de eerste handtekeningen voor kindcentrum Wijhe gezet met SMV

Ondertekening intentieovereenkomst met SMV - kindcentrum Wijhe Olst-Wijhe

In navolging van kindcentrum Olst zetten de gemeente Olst-Wijhe en school- en opvangbesturen De Mare, mijnplein en de Bieënkorf nu ook belangrijke stappen voor het bouwen van een kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Voor de bouw van het kindcentrum hebben de genoemde partijen vandaag een intentieovereenkomst getekend volgens het concept ‘huren als eigenaar’ met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). Daarbij is SMV de eigenaar van het kindcentrum. SMV ontwikkelt en onderhoudt het gebouw en verhuurt het aan de partijen die er gebruik van maken. SMV heeft veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van energieneutrale kindcentra.

Campagne Terugwinnaars na de zomer van start

Na de zomer start de gemeente Olst-Wijhe de afvalcampagne Terugwinnaars van ROVA. Samen met de inwoners wil de gemeente er voor zorgen dat afval weer goede grondstof wordt voor hergebruik en recycling. Om te beginnen PMD; het Plastic, Metaal en de Drankverpakkingen.

Vaccinatielocatie Olst-Wijhe verhuist naar Holstohus

Wie zich in Olst-Wijhe wil laten vaccineren tegen corona kan nog tot en met 25 mei terecht bij ’t SPOC in Wijhe. Daarna gaat de locatie verhuizen naar het Holstohus in Olst. Hier kun je vanaf 1 juni – met of zonder afspraak – terecht voor een herhaalprik, boostervaccinatie of de basisserie.

Buutenshuus bewegen

Flyer buutenshuus bewegen Olst-Wijhe

Donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 juni vindt er bij 't Spoc in Wijhe een festival plaats.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen