U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

75 jaar Verenigde Naties en vrijheid

Verenigde Naties Olst-Wijhe

Na jaren vol oorlog kwamen in 1945 landen vanuit de gehele wereld bij elkaar en spraken af: dit nooit meer. Dit resulteerde in de oprichting van de Verenigde Naties (VN). In 2020 zijn we 75 jaar verder en vrede en veiligheid is voor veel mensen op aarde nog ver te zoeken. Daarom is het tijdens het 75e jubileum van de VN-tijd om de balans op te maken.

Olst-Wijhe in financieel zwaar weer

Tekorten in jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning, onvoldoende compensatie vanuit het Rijk en onzekerheid effecten coronacrisis.

De CoronaMelder-app: voor iedereen beschikbaar

Het coronavirus is er nog steeds. Met de CoronaMelder-app voorkom je dat je onbewust een ander besmet. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de AppStore en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is vrijwillig.

Nieuwe noordverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op woensdag 14 oktober treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

Gedeeltelijke lockdown Olst-Wijhe

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. In de persconferentie van dinsdag 13 oktober kondigden minister-president Rutte en minister De Jonge strengere maatregelen aan, die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

Asfalt en bermonderhoud 2020

Strukton Civiel Noord & Oost voert vanaf 19 oktober onderhoud uit aan het asfalt op verschillende wegen in het buitengebied van onze gemeente. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het aanbrengen van asfaltdeklagen en het aanbrengen van grasbetonstenen. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Alcoholgebruik onder jongeren in Olst-Wijhe sterk verminderd

Iedere vier jaar stellen wij het lokale gezondheidsbeleid vast. Een beleid dat wordt vormgegeven met inbreng van inwoners en organisaties. Burgemeester Strien: “We kijken waarmee we onze inwoners het beste kunnen helpen. Deze vier jaar staan onder andere psychische gezondheid, alcoholgebruik en overgewicht centraal. De tussentijdse evaluatie laat zien dat we op de goede weg zijn.”

Burgemeester Ton Strien op de lijn - 11

Het coronavirus laait op, daarbij ook het aantal besmettingen in Olst-Wijhe. Burgemeester Ton Strien komt daarom weer op de lijn.

Oplopende coronabesmettingen

Wilfred Vruggink nieuw tijdelijk raadslid voor GroenLinks

Wilfred Vruggink nieuw tijdelijk raadslid voor GroenLinks

Wilfred Vruggink is gestart als nieuw tijdelijk raadslid voor GroenLinks.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen