U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Spoofing: een nieuwe truc van oplichters 

Op het moment zijn er oplichters actief die zich voordoen als bijvoorbeeld een medewerker van een bank of overheidsinstantie. De oplichters bellen of sturen sms'jes met het verzoek om geld over te maken of je geld veilig te stellen. Trap hier niet in!

Marcel Blind op de lijn met Sebastiaan van Buuren

Locoburgemeester Marcel Blind gaat in gesprek met Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. Van Buuren vertelt over de pop-up vaccinatielocatie, die van 23 juli tot en met 5 augustus in Wijhe staat.

Online een afspraak maken

Al geruime tijd zijn onze balies alleen op afspraak geopend. Op deze manier kunnen we je snel helpen en voorkomen we wachtrijen. Tot voor kort kon je bellen om een afspraak te maken. Vanaf nu kun je heel eenvoudig zelf online een afspraak inplannen.

Hoog water verwacht in Olst-Wijhe

Verwijderen JOP Loswal Wijhe

Op basis van de voorspellingen van Rijkswaterstaat verwacht de gemeente Olst-Wijhe eind deze week, begin volgende week, hoge waterstanden van de IJssel. Een bijzondere situatie voor deze tijd van het jaar. De gemeente is alert op het stijgende rivierwater en treft maatregelen.

Online verlies of diefstal van rijbewijs melden

Vanaf 1 juli 2021 is het mogelijk om zelf, 24 uur per dag, een verlies of diefstal melding te registreren van een Nederlands rijbewijs.

Wijzigingen Nederlandse identiteitskaart in 2021

Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart.

Geen (spoed)aanvragen paspoort/ ID-kaart laatste weekend juli

Op maandag 2 augustus wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd.

Heb jij de route naar school al gefietst?

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en moeten nog veel leren hoe ze in het verkeer veilig van A naar B komen. Zeker als straks de scholen weer gaan beginnen is het best handig om bijvoorbeeld de route al even samen te fietsen of te lopen

Fysiek overleg op 't Kortrick in Olst

Vorige week dinsdag vond er sinds lange tijd weer een fysiek overleg plaats tussen de huurdersvereniging Salland Wonen, betrokken medewerkers van Salland Wonen en de gemeente. Uiteraard op 1,5 meter afstand en in de buitenlucht. “Ter plaatse kijken en overleggen is toch wel een stuk fijner dan vanachter het computerscherm!"

Ontmoeten in het hart van Welsum

Annemieke Kiesbrink, bestuurslid van het dorpshuis Welsum vertelt over het hart van het dorp. In het dorpshuis kun je sporten, kaarten, een drankje doen in het café. Het is de plek voor activiteiten van de zang- en toneelvereniging en regionale voorstellingen. In de ‘huiskamer van Welsum’ kun je ook je verjaardag vieren. Daarnaast bruist het nu overdag van de schoolkinderen doordat obs Dijkzicht nu ook onderdeel van het dorpshuis is.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen