Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Wat is het Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe? 

Kinderen zijn leuk, maar opvoeden is niet altijd even makkelijk. Heb je vragen over opvoeden of opgroeien? Dan kun je naar het CJG.  

Vaccinatiebus GGD IJsselland opnieuw bij Holstohus in Olst 

Op vrijdag 10 december 2021 staat de vaccinatiebus van GGD IJsselland opnieuw naast het Holstohus in Olst aan de kant van de bibliotheek. Iedereen die een eerste of tweede vaccinatie of meer informatie wil, kan tussen 13.00 en 19.30 uur zonder afspraak, terecht bij de vaccinatiebus van GGD IJsselland.

B&W besluiten 30-11-2021

Termijn besluitvorming Voorzieningenhart Wesepe verkort

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen dat de besluitvorming over het Voorzieningenhart Wesepe al in 2025 plaatsvindt en dat dan ook budget wordt vrijgemaakt voor verdere planvorming en realisatie. Daarmee is er eerder budgettaire zekerheid voor het Voorzieningenhart Wesepe en kan onmiddellijk daarna met de planvorming en realisatie gestart worden. Het voorstel wordt in januari 2022 besproken in de gemeenteraad.

We helpen je graag op afspraak

Heb je een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? Of wil je een geboorte aangeven? Onze medewerkers van de balie helpen je graag.

Onafhankelijke cliëntondersteuning; wat houdt het precies in? 

Een cliëntondersteuner is iemand die de regelingen goed kent en jou kosteloos helpt je weg te vinden naar zorg en ondersteuning. Het gaat om een onafhankelijk persoon die je kan helpen met informatie, advies, en bemiddeling bij de invulling van jouw zorg of ondersteuning. Een cliëntondersteuner staat naast jou, denkt en luistert met je mee tijdens het gesprek met de gemeente.

Nieuwe inburgeringswet van kracht 

Per 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet inburgering in. Gemeenten hebben voortaan zelf de regie over het hele inburgeringstraject van statushouders, vanaf de vestiging in de gemeente tot aan een geslaagde inburgering.

Vacature Adviseur / Medewerker Grondzaken

Vind je het interessant om je bijdrage te leveren aan het gemeentelijk grondbeleid? Weet je van aanpakken en ben je oplossingsgericht? Bijt jij je graag vast in juridische vraagstukken? Ben je goed in onderhandelen? Mooi, want dan hebben wij een leuke functie voor jou! Binnen het team Leefomgeving is er ruimte voor een Adviseur / Medewerker Grondzaken fulltime voor 36 uur per week (max. € 4.494,-).

B&W besluiten 23-11-2021

Geringe stijging lastendruk woningeigenaren, kleine verlaging huurders in Olst-Wijhe 

De lastendruk voor de inwoners met een eigen woning stijgt volgend jaar gemiddeld met 0,17%. Voor inwoners die huren daalt de lastendruk met 0,11%. Dit blijkt uit het voorstel over de lokale belastingtarieven dat het college van B&W van Olst-Wijhe voorlegt aan de gemeenteraad.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen