U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Herman Engberink niet beschikbaar als wethouder na verkiezingen 2022

Herman Engberink niet beschikbaar als wethouder na verkiezingen 2022 Olst-Wijhe

Herman Engberink is na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 niet beschikbaar voor een nieuw college. Hij is sinds 2014 wethouder in de gemeente Olst-Wijhe voor het CDA.

Subsidie Welkom terug in de kernen

De evenementen sector heeft het ook in Olst-Wijhe zwaar te voorduren gehad. Waar de vooruitzichten goed waren voor de zomer zijn ook dit jaar weer veel evenementen afgelast. Als gemeente hebben wij een subsidie van het Rijk gekregen waarmee we onder andere evenementen willen ondersteunen.

Initiatiefgroep pakt kans om kerkplein in Olst te verfraaien

We gaan de riolering en het groen vervangen van het kerkplein in Olst. De laatste kastanjebomen die er staan moeten we vanwege ziekte verwijderen. Hier komt nieuw groen voor in de plaats. Nu het plein toch ‘aangepakt’ wordt ziet een aantal inwoners de kans om het plein ook direct aantrekkelijker te maken. Zij zijn een initiatiefgroep gestart en hebben al mooie ideeën met ons gedeeld. We zijn blij met dit initiatief. Wel hebben we aangegeven dat de kosten die buiten de begroting van de gemeentelijke werkzaamheden vallen op een andere wijze gefinancierd moeten worden, bijvoorbeeld met subsidies of crowdfunding.

B&W besluiten 14-09-2021

Koninklijke Onderscheiding voor John Veldkamp uit Welsum

Koninklijke Onderscheiding John Veldkamp

John Veldkamp heeft op zondag 19 september, tijdens het afscheid van hem als penningmeester van Dorpshuis De Bongerd in Welsum, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden hem uitgereikt door burgemeester Ton Strien.

Echtpaar Van Nieuwenhoven uit Wijhe 60 jaar getrouwd

Foto Echtpaar Van Nieuwenhoven uit Wijhe 60 jaar getrouwd

Op 15 september was het echtpaar van Nieuwenhoven uit Wijhe 60 jaar getrouwd.

Van de gemeenteraad 15-09-2021

In ‘Van de gemeenteraad’ plaatsen we informatie van en over de gemeenteraad. Wat doet de gemeenteraad nu precies en hoe worden besluiten genomen? Hoe heb je als inwoner daar invloed op? Hoe bereidt een raadslid zich voor op het nemen van een besluit?

Koninklijk Paar op bezoek in Olst-Wijhe

Het Koninklijk Paar bezoekt het agrarisch bedrijf van de familie Lugtenberg in Olst

Vanmiddag (dinsdag 14 september) brachten Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan onze gemeente. Dit als onderdeel van het streekbezoek aan Salland.

B&W besluiten 07-09-2021

Bespaar geld én energie met een superleuk spel: Junior Energiecoach

Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. 5 weken lang, 15-30 minuten per week. Met challenges, proefjes, puzzels en winacties ontdek je waar jullie energie kunnen besparen. Je kind wordt benoemd tot Junior Energiecoach en jouw portemonnee blijft een beetje voller. Wedden dat jij straks ook zegt: ‘Met energie kun je lachen!’?

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen