Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Hulp voor kinderen in kwetsbare (thuis)situaties

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 28 april. Scholen en kinderopvang blijven dicht en de meeste mensen werken thuis. Dit heeft veel impact op gezinnen. Het vraagt de nodige flexibiliteit en brengt uitdagingen met zich mee. Soms zijn deze uitdagingen te groot. Soms ontstaan er onveilige situaties, doordat bijvoorbeeld kinderen of ouders met sociaal-psychische problemen nu de hele dag thuis zijn. Er is hulp mogelijk voor deze gezinnen in de vorm van noodopvang, zorg of ondersteuning.

Geen Kadernota dit jaar in Olst-Wijhe

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om dit jaar niet in juni de zogenaamde Kadernota uit te brengen. Zo’n Kadernota geeft normaal gesproken inzicht in het financiële huishoudboekje van de gemeente voor de komende vier jaar en eventuele nieuwe beleidswensen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het op dit moment erg onduidelijk hoe de financiële toekomst eruitziet.

Ton Strien op de lijn - 5

Burgemeester Ton Strien komt weer graag bij jou op de lijn.

IJsselberichten in teken van omgaan met maatregelen rondom coronavirus

Gewijzigde afvalinzameling met Koningsdag; milieubrengstations gesloten op feestdagen

De afvalinzameling van maandag 27 april (Koningsdag) vindt plaats op zaterdag 25 april. Let op: dit is de zaterdag vóór Koningsdag.

Doe ook mee met de Olst-Wijhe blijft thuis Challenge!

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar? Woon je in Olst-Wijhe? Dan heeft jongerenwerk Wijz Olst-Wijhe een leuke uitdaging.

Informatieve memo over thema’s inspraakavonden Energievisie

Op 24 en 25 februari deelden bijna 40 inwoners hun mening over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie (Energievisie) met de gemeenteraad. De inbreng van deze inwoners liet goed zien waar men zich zorgen over maakt. De zorgen gaan voornamelijk over de mogelijke ontwikkeling van windmolens in onze gemeente.

College stelt ‘Averbergen’ voor als locatie nieuw scholencluster Olst-Boskamp-Den Nul

De schoolbesturen De Mare en mijnplein ontwikkelen in samenwerking met de kinderopvang een mooi inhoudelijk onderwijsconcept (kindcentrum) voor de gemeente Olst-Wijhe. Als locatie voor het kindcentrum van Olst, Boskamp en Den Nul stelt het college van B&W nu aan de gemeenteraad voor om een gebied ten noorden van zorgcentrum Averbergen aan te wijzen. Met de realisatie van het nieuwe scholencluster is een investering door de gemeente en schoolbesturen van ongeveer 10 miljoen euro gemoeid. Dit heeft betrekking op de bouw van het scholencluster en de inrichting van de openbare ruimte.

Bericht van Buurtbemiddeling

We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom het coronavirus. Het normale leven staat stil, bijna iedereen is veel meer in huis. Er is onzekerheid en soms ook angst. Tegelijkertijd brengt deze tijd ook saamhorigheid. Conflicten worden even aan de kant gezet om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar, initiatieven ontstaan om de kwetsbaren te helpen.

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet verlengt alle coronamaatregelen in Nederland tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen