U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Bekijk de opname van de informatieavond over de RES 1.0

Dubbel besparen Olst-Wijhe groot succes!

Van half april tot half mei zijn er maar liefst 1974 bestellingen gedaan in de webshop Dubbel besparen Olst-Wijhe. In deze webshop konden huiseigenaren gratis energiebesparende producten bestellen.

Judith Compagner en Johan van der Zee, ‘externe voorzitters’ raadsbijeenkomsten

Judith Compagner Olst-Wijhe

De besluitvorming van de raad gebeurt in maximaal drie fases: beeldvormend, oordeelsvormend en besluitvormend. De beeldvormende bespreking is een ‘ronde tafelgesprek’ waarbij raadsleden zoveel mogelijk informatie willen krijgen over een actueel onderwerp. Hierbij kunnen ook inwoners meepraten. Vaak gaat het hierbij om onderwerpen met grote maatschappelijke gevolgen of waarbij verschillende belangen en opvattingen spelen. In de oordeelsvormende bespreking discussiëren de raadsleden met elkaar, wisselen standpunten uit en proberen elkaar te beïnvloeden.

Montagewoningen Olsterkampweg krijgen geen monumentale status

Aan de Olsterkampweg in Olst staan 20 montagewoningen uit de wederopbouwperiode (bouwjaar 1949). De woningen zijn beter bekend als de arbeiderswoningen aan de Olsterkampweg. Eigenaar SallandWonen is al geruime tijd bezig met de herontwikkeling naar 23 sociale ‘Buiten Gewoon Thuis’ huurwoningen. Hier is veel vraag naar. Er is een burgerinitiatief gestart om één montagewoning te behouden. Erfgoedvereniging Heemschut diende later een verzoek in om vier montagewoningen aan de Olsterkampweg aan te wijzen als beschermd monument. Het college vroeg de monumentencommissie hierover te adviseren. De commissie adviseerde het college om de woningen niet als gemeentelijk monument aan te wijzen. Het college nam het advies volledig over.

Glas hoort in de glasbak. Of toch niet?

Glas in het bakkie. Maar wist je dat niet al het glas in de glasbak mag? De glasbak is bedoeld voor verpakkingsglas, zoals groentepotten, glazen flessen en kruidenpotjes. Vazen, bierglazen en vlakglas mogen er niet in.

Wethouder Herman Engberink afwezig door ziekte

Wethouder Herman Engberink is helaas afwezig in verband met ziekte. Hij is succesvol geopereerd aan een bacteriële infectie.

Wel bezuinigen maar samenleving Olst-Wijhe zoveel mogelijk ontzien

College van B&W vindt evenwicht in financiële positie en maatschappelijke draagkracht

Bermonderhoud 2021

In de maand juni beginnen wij in onze gemeente met groot onderhoud aan de bermen. Verschillende bermen in buitengebieden van Den Nul, Middel, Wesepe, Eikelhof, Boskamp, Olst en Welsum worden aangepakt.

Tijdelijke afsluiting Hamelweg Wijhe vanaf 21 juni

Wegens werkzaamheden aan het stuwcomplex Soestwetering wordt de Hamelweg in Wijhe ter hoogte van nummer 14 tijdelijk afgesloten voor alle verkeer in de weken 25 t/m 28 en week 33.

Wind in de wachtkamer tot 1 januari 2023

Op maandag 31 mei nam de gemeenteraad een motie aan over windmolens in Olst-Wijhe. Hiermee is besloten om voorlopig geen vergunningaanvragen voor wind in behandeling te nemen en geen gebiedsprocessen voor wind te starten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen