Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Grond afvoeren, vervuild

Om schone grond, schoon te houden en vervuilde grond op te ruimen hebben we een aantal regels vastgesteld. Deze staan in het Besluit bodemkwaliteit dat sinds 1 januari 2008 van kracht is. Dit besluit stelt onder andere regels voor het gebruik van steenachtige materialen (asfalt, bakstenen, granulaten) en grond (grond, grind, baggerspecie).

Grond verplaatsen
Het is niet meer mogelijk grond te verplaatsen van het ene perceel naar het andere. Zodra grond niet op het eigen perceel kan worden hergebruikt en afgevoerd moet worden, gelden een aantal regels. Bij het verplaatsen van grond is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de grond bekend is. In veel gevallen is hier onderzoek voor nodig. Bij de gemeente is een bodemkwaliteitskaart aanwezig waarop voor een groot deel van de gemeente de bodemkwaliteit staat aangegeven. Hierdoor is het in sommige gevallen mogelijk, zonder onderzoek, grond te transporteren.

Ontgrondingen
Voor ontgrondingen hebt u een ontgrondingsvergunning nodig.

Hebt u vragen over vervuilde grond afvoeren?

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen