Nieuwsbrief Tellegen - terugkoppeling bijeenkomst 13 december 2021

Maandag 13 december vond voor direct aanwonenden een tweede bijeenkomst plaats voor de herontwikkeling van locatie Tellegen. Zij kregen tijdens deze online-bijeenkomst meer uitleg over ons idee voor de invulling van de locatie en waarom we voor deze opzet kiezen. Dit aan de hand van een presentatie. Sacon architecten onderzochten eerder dit jaar voor ons wat de mogelijkheden zijn op en rondom de locatie Tellegen. In hun presentatie zijn meerdere mogelijke varianten voor het gebied getoond. Met nadruk op mogelijk, want ontwikkelaars worden via een openbare biedprocedure uitgedaagd een mooie invulling voor het gebied te maken, passend binnen de ambities en kaders die in het biedboek staan. Naast mogelijke varianten voor het gebied lichtte de projectleider het gewenste woonprogramma van gemeente en andere uitgangspunten voor de ontwikkeling toe. Ook de verdere communicatie/participatie en planning kwam ter sprake.

Vragen en antwoorden van bijeenkomst 13 december

Ondanks dat er nog vragen zijn bij de ontwikkeling, gaven omwonenden aan positief op de bijeenkomst terug te kijken en waren blij met de stedenbouwkundige uitleg. Uiteraard was er ook gelegenheid om vragen te stellen. We hebben een overzicht gemaakt van deze vragen en onze reactie daarop.  

Speeltoestellen Tellegenschool krijgen nieuwe bestemming en snoeien van groen

Om vandalisme tegen te gaan en te voorkomen dat de ruimte rondom de school gebruikt wordt als hangplek, hebben we alle speeltoestellen, de wilgenhut, prullenbakken, hekken, etc. weggehaald. Uiteraard krijgen deze een nieuwe bestemming. Ook is het hek op slot. Om het gebouw vrij te houden van groen, gaan we de 4 dakplatanen die midden op het plein staan snoeien. Dit doen we ook met de coniferenhaag en de rozenstruik aan de rand van het plein (zijde van Kupe).

Geen items in deze editie...

Deel dit
Mail
Bellen