Binnenkort ontvang je ‘Berichten over uw Buurt’ in jouw mailbox  

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op jouw dorp of buurt. Het gaat hierbij niet alleen om besluiten die wij nemen, maar bijvoorbeeld ook de provincie of het waterschap. Overheidsorganisaties zijn verplicht om deze besluiten (digitaal) bekend te maken.

Welke verbouwing willen jouw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in jouw straat worden gekapt? Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’ en staan op Overheid.nl. Je kon je hiervoor al actief aanmelden via deze website. Maar om inwoners nog beter te informeren over wat er speelt in hun buurt gaat Overheid.nl binnenkort automatische e-mails versturen. Je ziet niet alleen welke bekendmakingen er in jouw buurt zijn, maar ook hoe je inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.  

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt. Via MijnOverheid kun je instellen hoe vaak je de e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Je krijgt alleen een e-mail als er bekendmakingen in jouw buurt zijn. Wil je geen e-mails ontvangen? Dan kun je je direct en eenvoudig weer afmelden.   

Pas op voor phishing 

Je ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websites zodat je makkelijk en snel toegang hebt tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat je op een link klikt.   

Deel dit
Mail
Bellen