Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons webarchief kun je nieuwsberichten van het vorige volledige kalenderjaar en ouder bekijken.

 

College van B&W op bezoek bij jouw bedrijf?  

Dat kan! Het college van B&W bezoekt regelmatig ondernemers. Om kennis te maken, te horen wat er speelt en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering.

B&W Olst-Wijhe wil bezuiniging ‘voorliggend veld’ inzetten voor versterken preventie sociaal domein

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college van B&W van Olst-Wijhe onderzocht welke bezuinigingen (vanaf 2024) in het ‘voorliggend veld’ de relatief kleinste maatschappelijke gevolgen hebben. Het ‘voorliggend veld’ omvat de algemene voorzieningen waar inwoners zonder indicatie gebruik van kunnen maken. Welzijn, maatschappelijk werk en mantelzorgondersteuning zijn voorbeelden van deze voorzieningen. Het college stelt de gemeenteraad voor om de hieruit te behalen financiële voordelen in te zetten op het versterken van de preventie-activiteiten binnen het sociaal domein. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel op 5 juni 2023.

Kennisgeving voornemen geliberaliseerde verpachting gronden Noordmanshoek 

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om de percelen grond, gelegen aan de Noordmanshoek te Wijhe, kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie G, nummers 1182, 1171, 1341, 1503, 2155 en 2156, met een totale oppervlakte van circa 14 ha, tot en met 31 oktober 2023 in geliberaliseerde pacht uit te geven aan de huidige drie pachters van deze gronden. 

Onderhoud fietspad Eikelhofweg en Boxbergerweg 

Strukton Civiel Noord&Oost gaat tussen 30 mei en 16 juni onderhoud uitvoeren aan het betonnen fietspad langs de Eikelhofweg en de Boxbergerweg richting Diepenveen.

Afsluiting Koningin Julianalaan en Burgemeester Bentinckstraat in Olst 

Deze week zijn wij begonnen met de aanleg van een hemelwaterriool in de Burgemeester Bentinckstraat. In verband met de aansluiting van de riolering en de nog te straten ‘punaise’ op de kruising Julianalaan – Bentinckstraat, wordt de Koningin Julianalaan van vrijdag 26 mei tot en met maandag 12 juni afgesloten voor doorgaand verkeer.

Deel dit
Mail
Bellen