Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons archief kunt u B&W besluiten bekijken van het vorige volledige kalenderjaar en ouder.

 

De Regionale Energiestrategie (RES), hoe verder?

In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 35 TWh stroom duurzaam moet worden opgewekt met zon en wind. Nederland is verdeeld in 30 RES-regio’s die elk een bod doen om het doel in 2030 te kunnen halen.

Fietsroute door Olst-Wijhe

Wethouder Hans Olthof met de eerste fietskaarten door Olst-Wijhe

Op vrijdag 3 juli nam wethouder Hans Olthof het eerste exemplaar van de fietskaart van Gastvrij Wijhe in ontvangst. Hiermee biedt de ondernemersvereniging inwoners en bezoekers een leuke activiteit voor de zomer. De fietskaart is bedacht en gemaakt door Erik-Jan Berends, voorzitter van de PR-commissie van Gastvrij Wijhe. De route gaat door de hele gemeente en af en toe over de gemeentegrenzen heen. Wie 64 kilometer te lang vindt, kan de route in twee etappes fietsen. De route start aan het Van Dedemplein in Wijhe en voert langs allerlei bezienswaardigheden in de gemeente.

Decorandi krijgen versierselen uitgereikt

Decorandi 2020 Olst-Wijhe

Vandaag ontvingen (v.l.n.r.) Harry Brouwer uit Olst, Mariët Kruit van de Boerhaar, Wilfred Vruggink uit Olst, Johan (Jo) Jansen uit Wesepe, Grietje Begeman uit Olst en Irma van der Zee uit Wijhe hun versierselen die bij hun Koninklijke onderscheiding horen. Deze werden uitgereikt door burgemeester Ton Strien. Op 24 april zijn de decorandi al telefonisch op de hoogte gesteld over hun Koninklijke onderscheiding. Maar door het coronavirus konden de versierselen niet uitgereikt worden. Vandaag was het dan toch zover....

In beeld: aan de slag met het omgevingsplan

Afgelopen dinsdag stelde de gemeenteraad de Nota van uitgangspunten voor het omgevingsplan voor de dorpen en buurtschappen vast. De nota is het resultaat van gesprekken met gemeenteraadsleden, medewerkers van de gemeente én een enquête onder inwoners. Ruim 300 inwoners deden mee.

Echtpaar Zwakenberg uit Wijhe 60 jaar getrouwd

Echtpaar Zwakenberg en burgemeester Ton Strien Olst-Wijhe
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen