U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons archief kunt u B&W besluiten bekijken van het vorige volledige kalenderjaar en ouder.

 

Wijhe beweegt krijgt meeste stemmen voor park Woeste Wijhe

Ontwerpschets 2 - Wijhe beweegt

De afgelopen 3 weken stemden jullie massaal op jullie favoriete schetsontwerp voor park Woeste Wijhe. We ontvingen maar liefst 352 stemmen. Oplettende inwoners meldden dat het systeem niet helemaal waterdicht bleek. Dat hebben we onderzocht. Na een update van het stemprogramma kon je inderdaad meer dan 1 keer stemmen. We hebben daarom de pieken waarop veelvuldig op één tijdstip is gestemd eruit gehaald en houden dan 282 stemmen over. Van die 282 stemmen, gingen 153 stemmen naar schets 2, ‘Wijhe beweegt’.

Gemeente hanteert nieuwe algemene inkoopvoorwaarden

De gemeente Olst-Wijhe hanteert bij het inkopen van leveringen en diensten algemene inkoopvoorwaarden. Deze inkoopvoorwaarden zijn gewijzigd.

Gemeenteraad Olst-Wijhe stelt Ruimtelijke Visie Duurzame Energie vast

Afgelopen maandagavond stelde de gemeenteraad van Olst-Wijhe de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie vast. Hierbij bracht ze twee wijzigingen aan in het voorstel van het college van B&W. De geluidsruimte die maximaal vergund wordt, gaat van de landelijke norm van 47 dB (decibel) naar 45 dB. Daarnaast worden initiatieven voor windenergie in de eerste raadsvergadering na de vaststelling van de Regionale Energie Strategie (RES) in 2021 in overweging genomen. Met de vaststelling van de visie kan gefaseerd gewerkt gaan worden aan de eerste ontwikkeling van 54 GWh duurzame energie met grondgebonden zon en wind voor de periode 2020-2030.

Ken jij iemand die een lintje verdient?

Lintje Olst-Wijhe

Bijna iedereen zal die vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal zetten mensen zich langere tijd, voor vele maatschappelijke doelen in. Vaak onbetaald, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moet iemand eerst worden voorgedragen. En jij kunt daarvoor zorgen!

Nieuwjaarsreceptie 2021

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen