Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons archief kunt u B&W besluiten bekijken van het vorige volledige kalenderjaar en ouder.

 

Geen Kadernota dit jaar in Olst-Wijhe

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om dit jaar niet in juni de zogenaamde Kadernota uit te brengen. Zo’n Kadernota geeft normaal gesproken inzicht in het financiële huishoudboekje van de gemeente voor de komende vier jaar en eventuele nieuwe beleidswensen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het op dit moment erg onduidelijk hoe de financiële toekomst eruitziet.

Gewijzigde afvalinzameling met Koningsdag; milieubrengstations gesloten op feestdagen

De afvalinzameling van maandag 27 april (Koningsdag) vindt plaats op zaterdag 25 april. Let op: dit is de zaterdag vóór Koningsdag.

College stelt ‘Averbergen’ voor als locatie nieuw scholencluster Olst-Boskamp-Den Nul

De schoolbesturen De Mare en mijnplein ontwikkelen in samenwerking met de kinderopvang een mooi inhoudelijk onderwijsconcept (kindcentrum) voor de gemeente Olst-Wijhe. Als locatie voor het kindcentrum van Olst, Boskamp en Den Nul stelt het college van B&W nu aan de gemeenteraad voor om een gebied ten noorden van zorgcentrum Averbergen aan te wijzen. Met de realisatie van het nieuwe scholencluster is een investering door de gemeente en schoolbesturen van ongeveer 10 miljoen euro gemoeid. Dit heeft betrekking op de bouw van het scholencluster en de inrichting van de openbare ruimte.

Concept-verkoopplan onttrekking gemeentegrond aan de openbaarheid achter Kerkstraat Wijhe ter inzage

Achter de Kerkstraat in Wijhe wordt gemeentegrond aan de openbaarheid onttrokken. Het concept-verkoopplan van het perceel gelegen nabij de Kerkstraat 16 in Wijhe ligt van 2 april tot en met 13 mei 2020 ter inzage.

Verantwoord stoken beter voor gezondheid en milieu

Wist u dat open haarden, houtkachels en buitenvuren gezondheidsklachten kunnen veroorzaken en klachten over stank? Vooral mensen met gevoelige luchtwegen (bijvoorbeeld longpatiënten en mensen met astma) kunnen veel last hebben van rook en (onzichtbare) verbrandingsgassen. Mensen die besmet zijn met het coronavirus kunnen er extra veel last van hebben.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen