Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons archief kunt u B&W besluiten bekijken van het vorige volledige kalenderjaar en ouder.

 

Spring naar einde van Recente berichten

West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West-Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Olst-Wijhe doet mee. In een startnota die nu aan de gemeenteraad wordt aangeboden staat op welke manier de partners samenwerken.

Gemeenteraad stelt begroting 2020 vast

Begroting Olst-Wijhe 2020

De gemeenteraad heeft maandagavond 11 november de begroting voor 2020 vastgesteld. Met waardering voor het college van B&W en de gemeentelijke organisatie voor het op een constructieve manier ‘de tering naar de nering zetten’. Hiermee heeft het college het besluit van de raad uitgevoerd om de kadernota van juli dit jaar te wijzigen. De raad heeft toen het college de opdracht gegeven om opnieuw te bekijken hoe de begroting sluitend gemaakt kon worden, zonder ingrepen als het extra verhogen van de onroerendezaakbelasting.

Koninklijke Onderscheiding en medailles uitgereikt tijdens korpsavond brandweer

Koninklijke onderscheiding Bennie den Hartog Olst-Wijhe

Op woensdag 13 november werden 8 brandweervrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer IJsselland in de gemeente Olst-Wijhe

Huisregels Olst-Wijhese horeca zorgen voor duidelijkheid tijdens avondje uit

Huisregels Olst-Wijhese horeca

Gezelligheid staat voorop tijdens een avondje uit. Om het gezellig te houden, is het goed om een paar regels met elkaar af te spreken. Dat vinden de horeca in Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de politie. Daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels opgesteld die een plek krijgen bij de ingang van alle horecagelegenheden in Olst-Wijhe.

Vervangen en herplanten van populieren

Wij hechten veel waarde aan een groene, boomrijke en veilige gemeente. Daarom onderhouden wij de bomen en controleren we deze ook regelmatig.

Spring naar begin van Recente berichten
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen