Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons webarchief kun je nieuwsberichten van het vorige volledige kalenderjaar en ouder bekijken.

 

Sleuteloverdracht carnaval

Sleuteloverdracht carnaval Olst-Wijhe

Vrijdagavond 20 mei overhandigde burgemeester Ton Strien de sleutel aan Prins Jerry van Carnavalsvereniging De Weteringzotten. Het carnavalsfeest kon beginnen.

Ook de eerste handtekeningen voor kindcentrum Wijhe gezet met SMV

Ondertekening intentieovereenkomst met SMV - kindcentrum Wijhe Olst-Wijhe

In navolging van kindcentrum Olst zetten de gemeente Olst-Wijhe en school- en opvangbesturen De Mare, mijnplein en de Bieënkorf nu ook belangrijke stappen voor het bouwen van een kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Voor de bouw van het kindcentrum hebben de genoemde partijen vandaag een intentieovereenkomst getekend volgens het concept ‘huren als eigenaar’ met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). Daarbij is SMV de eigenaar van het kindcentrum. SMV ontwikkelt en onderhoudt het gebouw en verhuurt het aan de partijen die er gebruik van maken. SMV heeft veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van energieneutrale kindcentra.

Campagne Terugwinnaars na de zomer van start

Na de zomer start de gemeente Olst-Wijhe de afvalcampagne Terugwinnaars van ROVA. Samen met de inwoners wil de gemeente er voor zorgen dat afval weer goede grondstof wordt voor hergebruik en recycling. Om te beginnen PMD; het Plastic, Metaal en de Drankverpakkingen.

Vaccinatielocatie Olst-Wijhe verhuist naar Holstohus

Wie zich in Olst-Wijhe wil laten vaccineren tegen corona kan nog tot en met 25 mei terecht bij ’t SPOC in Wijhe. Daarna gaat de locatie verhuizen naar het Holstohus in Olst. Hier kun je vanaf 1 juni – met of zonder afspraak – terecht voor een herhaalprik, boostervaccinatie of de basisserie.

Inkoopactie woningisolatie tot 1 juni  

Inkoopactie woningisolatie tot 1 juni 2022

Eind maart is de gemeente gestart met een inkoopactie woningisolatie voor alle woningeigenaren in Olst-Wijhe. De actie is enthousiast ontvangen. Tot nu toe hebben 114 huishoudens een offerte aangevraagd. Meedoen met de actie kan tot 1 juni.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen