Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons webarchief kun je nieuwsberichten van het vorige volledige kalenderjaar en ouder bekijken.

 

Nieuw bestemmingsplan kindcentrum Olst een feit

In juli dit jaar heeft de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor het kindcentrum Olst vastgesteld. Er is geen beroep aangetekend tegen dit besluit. Dit betekent dat het nieuwe bestemmingsplan een feit is. Een belangrijke mijlpaal voor het realiseren van het kindcentrum Olst.

Gemeente Olst-Wijhe keert extra energietoeslag automatisch uit aan inwoners

De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen nog verder op. Daarom heeft de Rijksoverheid voor huishoudens met een laag inkomen een extra energietoeslag in het leven geroepen van € 500,- per huishouden. Gemeenten voeren deze regeling uit en de toeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Olst-Wijhe neemt afscheid van Ton Strien

Afscheid Ton Strien Olst-Wijhe

Een lach en een traan... Olst-Wijhe neemt afscheid van Ton Strien. Afgelopen donderdag nam Ton Strien afscheid als burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe. In en bij het Holstohus was de belangstelling om hem toe te spreken, toe te zingen en de hand te schudden overweldigend. Van jong en oud!

Afsluiting Koningin Julianalaan in Olst vanwege reconstructie

Op maandag 3 oktober starten we met de reconstructie van de Koningin Julianalaan in Olst. We brengen een hemelwaterriool aan en de straat wordt volledig heringericht.

Geen gebruik van grondwater in Den Nul en De Lange Kolk blijft afgesloten

Bij het mogelijke drugslab dat onlangs is gevonden op Den Nul, zijn chemische middelen aangetroffen. De mogelijkheid bestaat dat deze chemische stoffen ook in het grondwater en in De Lange Kolk zijn terecht gekomen. Zolang dit niet duidelijk is, blijft de Lange Kolk op Den Nul uit voorzorg afgesloten voor iedereen. Ook is het advies afgegeven, aan direct aanwonenden, geen gebruik meer te maken van het grondwater. Dit laatste geldt alleen voor direct aanwonenden. Zij zijn hierover geïnformeerd.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen