Wanneer en waar kan ik stemmen?

Wanneer zijn de verkiezingen voor de Europees Parlementsverkiezingen?

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Door te stemmen, bepaal je mee wat er de komende jaren gebeurt.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn open op donderdag 6 juni van 7:30 uur tot 21:00 uur. 

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen ga je naar een stemlokaal in onze gemeente. Voor de verkiezingen ontvang je thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

Wil je in een andere gemeente stemmen? Dan moet je een kiezerspas aanvragen. Dat kan online, schriftelijk of mondeling aan de balie van de gemeente. Een kiezerspas kan worden aangevraagd vanaf het moment dat de stempas binnen is. 

Schriftelijke aanvraag kiezerspas

Een kiezerspas kun je schriftelijk aanvragen via een aanvraagformulier. Deze kun je downloaden via deze link of afhalen bij de balie. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk op maandag 3 juni bij de gemeente binnen zijn. Deze kan je vervolgens, op afspraak, ophalen op het gemeentehuis of aan de balie in het Holstohus. Zie hiervoor onderstaande openingstijden.

Gemeentehuis in Wijhe

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Holstohus in Olst

  • Maandag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Woensdag van 13.30 tot 20.00 uur
  • Donderdag gesloten
  • Vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

Mondelinge aanvraag kiezerspas

Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur. Hiervoor moet je je persoonlijk met jouw stempas en identiteitsbewijs melden aan de balie van het gemeentehuis

Deel dit
Mail
Bellen