Jeugdcompliment

Het jeugdcompliment is bedoeld voor bijzonder actieve jongeren in Olst-Wijhe die zich belangeloos inzetten voor of in de Olst-Wijhese samenleving. Door deze jongeren positieve en welverdiende aandacht te geven, worden andere jongeren wellicht geïnspireerd om zich ook actief in te gaan zetten.

Wat kun je krijgen?
Het jeugdcompliment is een oorkonde en een cadeaubon van € 30,-. De jeugdcomplimenten worden uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst die wordt gehouden op of rond 1 maart (complimentendag). Een jury, bestaande uit jongeren, kiest uit de aanmeldingen het jeugdcompliment van het jaar. Ook het jeugdcompliment van het jaar wordt uitgereikt op de feestelijke bijeenkomst. Het jeugdcompliment van het jaar is een oorkonde en een cadeaubon van € 100,-.

Om in aanmerking te komen voor het jeugdcompliment is een aanmelding nodig via het aanmeldformulier. Minimaal 3 personen ondertekenen de aanmelding, waarvan één persoon meerderjarig is en geen familie van de kandidaat.

Volledig ingevulde en ingezonden aanmeldformulieren worden in behandeling genomen. Bij de gemeente wordt gekeken of de aangemelde jongere aan de voorwaarden voldoet. Zie voor de voorwaarden bij het blokje Voor wie? Het kan voorkomenen dat de gemeente oordeelt dat de inzet onvoldoende is om  in aanmerking te komen voor een jeugdcompliment.

De aangemelde jongeren die aan de voorwaarden voldoen, krijgen een jeugdcompliment uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst op of rond 1 maart. Uit de jeugdcomplimenten wordt het jeugdcompliment van het jaar gekozen door een jury bestaande uit kinderen en jongeren. Deze jongere wordt extra in het zonnetje gezet op de feestelijke bijeenkomst. De jeugdcomplimenten en het jeugdcompliment van het jaar worden uitgereikt door de wethouder jeugd.

Digitaal regelen
Vul het aanmeldformulier online in en klik tot slot op de knop verzenden.

Schriftelijk regelen
Print het aanmeldformulier, vul het formulier in en stuur het naar de gemeente. Je kunt hiervoor het pdf bestand gebruiken.

Aan de balie regelen
Ook bij de balies van Publiekszaken in het gemeentehuis in Wijhe of in het Holstohus in Olst kun je het aanmeldformulier invullen. Je moet hiervoor wel eerst telefonisch een afspraak maken.

Voor wie?
Alle voorgedragen jongeren die voldoen aan de voorwaarden ontvangen een  jeugdcompliment. Één van de voorgedragen jongeren komt in aanmerking voor het jeugdcompliment van het jaar.

Leeftijd
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De jongere hoeft niet woonachtig te zijn in Olst-Wijhe.

Voor welke prestatie?
De prestatie was belangeloos en in of voor de Olst-Wijhese samenleving. Gedurende meerdere jaren bijzondere inzet. Bijvoorbeeld: jongeren die zich inzetten voor een vereniging / kinderen die de buurt schoonhouden.

Wat komt niet in aanmerking?

  • Sportprestaties
  • Maatschappelijke stages
  • Activiteiten waar een (vrijwilligers) vergoeding tegenover staat

De gemeente kan oordelen dat de inzet onvoldoende is om in aanmerking te komen voor een jeugdcompliment.

Heb je een vraag over het jeugdcompliment?

Deel dit
Mail
Bellen