Nationale Herdenking, zaterdag 4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei wordt in Olst en Wijhe stilgestaan bij de Nationale Herdenking. 

Het programma in Olst

19.30 uur
Vertrek van de Stille Tocht vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door trommelslagers van de Olster Harmonie. Iedereen kan met de Stille Tocht meelopen.  

20.00 uur
Dodenherdenking bij het monument met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen. Burgemeester Sietske Poepjes houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Harry Elshof (van het 4 mei comité) het verhaal van Dominee Klaas Terpstra die op 14 april 1945 overleed, één dag na de bevrijding van Olst. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.
 
Na afloop
Gelegenheid voor ontmoeting en/of een gesprekje in het Holstohus. 

Het programma in Wijhe

19.00 uur
Herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). Deze bijeenkomst is voorbereid door de oecumenische taakgroep en het Verenigd Comité Wijhe. Het thema is ‘Vrijheid vertelt’. 

19.35 uur
Vertrek van de Stille Tocht vanaf de Nicolaaskerk naar het monument aan de Stationsweg / Oranjelaan. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Iedereen kan met de Stille Tocht meelopen. 

20.00 uur
Dodenherdenking bij het monument met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een aantal schoolkinderen. Locoburgemeester Judith Compagner houdt een toespraak bij het monument, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.  

Na afloop
Gelegenheid voor ontmoeting en/of een gesprekje voor de ‘Oude Rabobank’. 

Iedereen, en met name de veteranen uit Olst-Wijhe, wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking in Olst of Wijhe. 

Deel dit
Mail
Bellen