B&W besluiten 05-03-2024

Aanwezig

  • mevrouw mr. S.A.E. Poepjes, burgemeester
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris
  • mevrouw drs. J. Compagner, wethouder
  • de heer M. Blind, wethouder 
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 27 februari 2024

BESLUIT:

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

  • Ambtsbezoek CdK aan gemeente Olst-Wijhe (24 mei 2024) – voor kennisgeving aan
      te nemen.
  • Agenda afspraak secretaris Regio Zwolle - OW op 12 maart – Akkoord.
  • Informatiebrief van RRVIJ – voor kennisgeving aan te nemen.
  • Toetredingsverzoek gemeente Roerdalen K80 (digitale besluitvorming) – Akkoord. 

3. Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, Boxbergerweg 31-31a 

BESLUIT:

  1. Het bestemmingsplan “Buitengebied, Boxbergerweg 31-31a” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP2023001093-0201 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 19 oktober 2023, met ambtshalve wijzigingen vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

SAMENVATTING

De eigenaren van de locatie Boxbergerweg 31-31a in het buurtschap De Eikelhof, lokaal bekender als de locatie van de voormalige uitspanning ‘De Lepelaar’, wil het erf transformeren zodat er twee woningen met ruimte voor bedrijvigheid (vergader-/therapie-/praktijkruimte, B&B en kleinschalige horeca/rustpunt) ontstaat. Er is hiervoor een plan uitgewerkt waarbij onder andere het bestaande ‘Toeristische Overstappunt’ wordt ingepast in de nieuwe situatie. Het plan past niet binnen het bestemmingsplan. Het college heeft op 25 april 2023 besloten om in principe medewerking te verlenen aan het herzien van het bestemmingsplan voor dit initiatief. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in de periode van 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024. In deze periode zijn geen zienswijzen over het plan naar voren gebracht. Wel zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het college wordt daarom voorgesteld om het plan gewijzigd ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

4. Vaststellen tussenproducten omgevingsvisie ter afronding 

BESLUIT:

  1. De 4 analyseposters en de enquêteresultaten vast te stellen, behorende bij de afronding van de analysefase van het opstellen van de omgevingsvisie;
  2. De raad te informeren via de lijst van ingekomen stukken. 

SAMENVATTING

De voorbereidingen voor de omgevingsvisie zijn in volle gang. De omgevingsvisie is een langetermijnvisie (2050) voor de hele fysieke leefomgeving van de gemeente. De omgevingsvisie hangt samen met andere trajecten, zoals de sociale toekomstvisie. De eerste fase om tot de omgevingsvisie te komen, de analysefase, is afgerond en levert een aantal tussenproducten op. Het doel van de analyse is om belangrijke kansen en opgaven voor de gemeentelijke omgevingsvisie richting het jaar 2050 bloot te leggen. De analyse bestaat uit een momentopname ofwel ‘foto’ van de huidige situatie voor Olst-Wijhe. Deze ‘foto’ beschrijft de kwaliteiten en duidt relevante trends en ontwikkelingen die nu en in de toekomst (gaan) spelen. De analyse is gemaakt op basis van bestaand beleid, (geografische) data en andere bronnen. De analyse is aangevuld met de opbrengsten uit de digitale enquête onder de samenleving, die door ruim 1600 inwoners ingevuld is. In de volgende stap gaan we, op basis van de analyse, op hoofdlijnen de koers richting 2050 bepalen. Ook in de vervolgstappen vragen we de samenleving mee te denken.   

5. Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Wesepe, Raalterweg 9-9a 

BESLUIT:

  1. Het bestemmingsplan “Wesepe, Raalterweg 9-9a” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP202305015-0301 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 31 augustus 2023, ongewijzigd vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

SAMENVATTING

Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel aan de Raalterweg 9 - 9a te Wesepe. Ter plaatse zijn in de voormalige agrarische bedrijfsbebouwing twee woningen gerealiseerd. Initiatiefnemer is voornemens hierbij een derde vrijstaande woning te realiseren ter plaatse van een voormalige slachterij.

Voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan "Wesepe", dat nu van rechtswege deel uitmaakt van het Omgevingsplan Olst-Wijhe, van toepassing. Hierbinnen is enkel de bestaande woonboerderij toegestaan. De realisatie van een tweede woning hierbinnen is vergund met een kruimelvergunning. Dit bestemmingsplan ziet toe in het samenvatten van zowel de bestaande planologische situatie als de benodigde kaders voor de realisatie van de nieuwe vrijstaande woning. Het college heeft eerder besloten om in principe medewerking te verlenen aan het herzien van het bestemmingsplan voor dit initiatief. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in de periode van 7 december 2023 tot en met 17 januari 2024. In deze periode zijn geen zienswijzen over het plan naar voren gebracht. Het college wordt daarom voorgesteld om het plan ongewijzigd ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

6.  Aanleg fietspad sportpark Overwetering 

BESLUIT:

  1. In te stemmen met de voorbereiding en uitvoering van de aanleg van het fietspad over het sportpark Overwetering als onderdeel van het fietsplan Olst;
  2. Hiervoor een totaal investeringsbedrag beschikbaar te stellen van € 178.500,--;
  3. Dit bedrag van € 178.500,-- te dekken uit de begrote kapitaallasten in het kader van het MJIP;
  4. De financiële consequenties te verwerken in de 1e berap 2024;
  5. De projectleider te mandateren voor alle besluiten binnen de kaders zoals aangegeven in het Plan van Aanpak en de planning. 

SAMENVATTING

Het college heeft een plan goedgekeurd voor een nieuw fietspad door sportpark Overwetering, dat in 2024 aangelegd zal worden. Aanleiding van dit plan is een aangenomen amendement in juli 2023. Dit plan staat in het Meerjareninvesteringsplan (MJIP), dat in maart 2023 is vastgesteld. Voor de kosten van dit en andere projecten in het MJIP is geld gereserveerd in de begroting van 2024 tot 2027.

Het college is ook akkoord gegaan met hoe het fietspad aangelegd moet worden. De projectleider mag nu beslissingen nemen zolang die binnen de afgesproken regels vallen.

7.  Aanleg fietspad SPOC Wijhe’92 

BESLUIT:

  1. In te stemmen met de voorbereiding en uitvoering van de aanleg van het fietspad over het SPOC vanaf de Zandhuisweg naar de kleedruimte van Wijhe’92;
  2. Hiervoor een totaal investeringsbedrag beschikbaar te stellen van € 174.420,--;
  3. Dit bedrag van € 174.420,-- te dekken uit de begrote kapitaallasten in het kader van het MJIP;
  4. De financiële consequenties te verwerken in de 1e berap 2024;
  5. De projectleider te mandateren voor alle besluiten binnen de kaders zoals aangegeven in het Plan van Aanpak en de planning. 

SAMENVATTING

Het college heeft een plan goedgekeurd voor een nieuw fietspad op het SPOC-terrein in Wijhe. Het nieuwe fietspad loopt vanaf de Zandhuisweg naar het gebouw van de kleedruimtes van Wijhe’92. Het plan omvat ook de aanleg van een parkeerplaats, die in 2024 aangelegd zal worden. Dit plan staat in het Meerjareninvesteringsplan (MJIP), dat in maart 2023 is vastgesteld. Voor de kosten van dit en andere projecten in het MJIP is geld gereserveerd in de begroting van 2024 tot 2027.

Het college is ook akkoord gegaan met hoe het fietspad aangelegd moet worden. De projectleider mag nu beslissingen nemen zolang die binnen de afgesproken regels vallen.

8.  Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Boskamp, Koekoeksweg 100 

BESLUIT:

  1. Het bestemmingsplan “Boskamp, Koekoeksweg 100” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP2023006005-0301 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 31 augustus 2023, gewijzigd vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

SAMENVATTING

Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Overkempe aan de Koekoeksweg 100 in Boskamp. De Seizoenen, de beheerder van de locatie Overkempe wil het zorgcomplex Overkempe moderniseren, laten voldoen aan de huidige (zorg)normen en bestaande initiatieven op het terrein herhuisvesten. Bij de uitwerking is er nadere aandacht besteed aan het parkeren en de ontsluiting van het ‘dorpshuis’. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in de periode van 21 december 2023 tot en met 31 januari 2024. In deze periode zijn geen zienswijzen over het plan naar voren gebracht. Door de initiatiefnemer is nog verzocht om een ondergeschikte wijziging van het bouwvlak bij het woongebouw aan de noordoostzijde. Daar zijn geen planologische bezwaren tegen. Daarnaast is er een nader onderzoek naar de aanwezige geluidswaarden van de Koekoeksweg aangeleverd, dat bij het bestemmingsplan is gevoegd. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het plan gewijzigd vast te stellen.

9.  Regionaal uniform beleid voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving milieutaken Omgevingsdienst IJsselland 2024 

BESLUIT:

  1. Het voorliggende regionaal uniform beleid voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving milieutaken Omgevingsdienst IJsselland 2024 vast te stellen. 

SAMENVATTING

Het college stemt in met het geactualiseerd regionaal uniforme beleid voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving milieutaken Omgevingsdienst IJsselland 2024.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, Boxbergerweg 31-31a  pdf 561,4 KB Download
Vaststellen tussenproducten omgevingsvisie ter afronding analysefase  pdf 45,8 KB Download
Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Wesepe, Raalterweg 9-  pdf 46,3 KB Download
Aanleg fietspad sportpark Overwetering  pdf 40,8 KB Download
Aanleg fietspad SPOC Wijhe’92  pdf 206,0 KB Download
Collegevoorstel vaststelling bestemmingsplan Boskamp, Koekoeksweg 100  pdf 206,0 KB Download
Regionaal uniform beleid voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving milieutaken Omgevingsdienst IJsselland 2024  pdf 46,0 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen