Afkoppelen regenwater

Via daken en regenpijpen komt schoon regenwater veelal in het riool en daar wordt het gemengd met vuil afvalwater. Het water uit het gemengde riool gaat naar een zuiveringsinstallatie. Voor de natuur is het beter als het regenwater in de bodem terecht komt. En voor de zuiveringsinstallatie is het slimmer om alleen vuil water te zuiveren. Want minder water zuiveren is goedkoper en zo komt er minder overloop van water uit het gemengde riool naar het oppervlaktewater. Bovendien helpt afkoppelen van regenwater in het voorkomen van overlast door overvolle riolen, vooral als er veel regen valt. 

Je kunt hier zelf wat aan doen door het regenwater dat op het dak van je woning of pand komt af te koppelen van het riool. Het regenwater vang je dan op in de tuin of bijvoorbeeld in een regenton.  

Subsidie

Woon je in Olst-Wijhe of heb je een bedrijf in Olst-Wijhe? Dan kun je in veel gevallen een subsidie aanvragen voor het afkoppelen van je dak op het riool. De subsidie bedraagt:

  • € 8,- per m2 afgekoppeld dakoppervlak tot en met 500 m2
  • € 6,- per m2 afgekoppeld dakoppervlak van 500 tot en met 1.000 m2
  • € 4,- per m2 afgekoppeld dakoppervlak groter dan 1.000 m2

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het afkoppelen van het dakoppervlak of het aanvragen van subsidie? Ga je als groep/wijk aan de slag? De Ulebelt helpt je graag verder. Kijk voor meer informatie op de website van Ulebelt.  
 

Voor het aanvragen van subsidie voor het afkoppelen van het dakoppervlak, gebruik je het aanvraagformulier. Naast adresgegevens willen we graag de grootte van het dakoppervlakte weten dat je wilt afkoppelen, hoe je wilt afkoppelen en de planning van de werkzaamheden.  
Heb je de subsidie aangevraagd? Wacht dan met de werkzaamheden tot je aanvraag is goedgekeurd.

Als de aanvraag is goedgekeurd krijg je een vaststellingsformulier. Daarna kun je aan de slag. Als het dak is afgekoppeld meld je dit bij de gemeente en laat je het vaststellingforumlier zien. Dan zorgen wij ervoor dat je je subsidie ontvangt. 

Schriftelijk regelen
Je kunt de subsidie ook schriftelijk aanvragen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier. Vergeet niet de benodigde informatie  mee te sturen.

Aan de balie regelen
Je kunt de subsidie ook aanvragen bij onze balie in het gemeentehuis in Wijhe of het Holstohus in Olst. Maak eerst een afspraak en vergeet niet de benodigde informatie mee te nemen.

In de subsidieverordening afkoppelen dakoppervlak lees je alle voorwaarden voor de subsidie.

Heb je een vraag over het afkoppelen van jouw dakoppervlak?

Deel dit
Mail
Bellen