Sportwaardering

Met de Sportwaardering willen we de sporters van Olst-Wijhe jaarlijks op de kaart zetten. Zij leveren individueel of als team bijzondere prestaties. Daarnaast is het een inspiratiebron voor anderen om ook te sporten of meer te bewegen. En de maatschappelijke effecten van sporten en bewegen zijn erg belangrijk.

Aan wie wordt de sportwaardering uitgereikt?

Alle sporters die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald op een nationaal of internationaal kampioenschap of op de Olympische- of de Paralympische Spelen van sporten die staan op de NOC NSF lijst 'Topsport- en Internationale wedstrijdsportdisciplines'

  • de sporter moet in de gemeente Olst-Wijhe wonen.
  • betreft het een team dan moet het team uit de gemeente Olst-Wijhe komen of ten minste 50% van de teamleden.

Aanmelden van sporters voor de sportwaardering

De sporters zijn bij ons bekend via de media of andere kanalen. Daarnaast vragen wij de  sportverenigingen om hun winnende sporters aan de gemeente door te geven. Dit kan tot 1 oktober 2022 door ons een mail te sturen.

Huldiging

De gemeente toetst daarna of de aangemeldde genomineerden voldoen aan de uitgangspunten, waarna de sporters een uitnodiging ontvangen om de sportwaardering in ontvangst te nemen in. Deze huldiging vindt plaats in oktober.

Deel dit
Mail
Bellen