Noordmanshoek

Ten noorden van Wijhe, tussen de spoorlijn Zwolle-Deventer en de Rijksstraatweg (N337), ligt De Noordmanshoek. Een open gebied van 25 hectare.

Dit gebied is ooit aangekocht door de gemeente Olst-Wijhe om ontwikkeld te worden als bedrijventerrein. Deze ontwikkeling heeft nooit plaatsgevonden en De Noordmanshoek wordt nu gepacht door boeren. In het zuidelijke deel is Zonnepark De Noordmanshoek reeds gerealiseerd. Dit zonnepark is ontwikkeld door Goed Veur Mekare. 

Stichting Noordmanshoek

Een groep actieve bewoners, nu verenigd in ‘Stichting De Noordmanshoek’ werkt al sinds 2015 aan een plan voor een duurzame invulling van het gebied. Hierin wordt samengewerkt met de gemeente, de Wageningen University en Natuur en Milieu Overijssel. 

Het doel van de stichting is om De Noordmanshoek te ontwikkelen tot een landgoed met een energietuin, voedselbos, tuinderij, boomgaard en 30 woningen. Met betrekking tot dit laatste onderzoekt de stichting op verzoek van de gemeente of het mogelijk is om meer dan 30 woningen te realiseren. 

Meer informatie

Lees meer over de plannen die in ontwikkeling zijn op de website van Stichting De Noordmanshoek en op noordmanshoek 

 

 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
De Noordmanshoek  pdf 1.848,8 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen