De Brabantse Wagen, Wijhe

Een aantal bomen in De Brabantse Wagen hebben hun beste tijd gehad. Het is daarom noodzakelijk om deze te vervangen. Zo is bij een aantal van de paardenkastanjes de kastanjebloedingsziekte geconstateerd en zijn enkele esdoorns niet goed gevormd. We hebben daarom moeten besluiten om een aantal hiervan te kappen en te vervangen door nieuwe bomen. Samen met aanwonenden willen we een nieuwe, toekomstbestendige, bomenlaan maken.

Inventarisatie huidige situatie

Begin juni heeft BoomTotaalZorg, in opdracht van de gemeente, een inventarisatie in de straat uitgevoerd. Alle bomen zijn individueel beoordeeld (welke zijn echt aan vervanging toe en welke zijn nog goed genoeg) en letterlijk in kaart gebracht.

1e inloopavond - rondgang

Tijdens een rondgang in de straat vertellen we wat er boomtechnisch aan de hand is en geven we uitleg over verschillende keuzes. Ook kunnen aanwonenden tijdens deze avond hun zorgen en wensen kenbaar maken.

Vanuit beleving, techniek en beleid hebben we na deze avond een goed totaalbeeld gekregen van de stand van zaken. Hierna worden een aantal scenario’s uitgewerkt met verschillende boomopties. Zodra deze klaar zijn, worden ze p deze pagina gepubliceerd. 

2e inloopavond – scenario’s

We nodigen u uit voor een 2e inloopavond. De verschillende scenario’s met de nieuwe boominrichting voor De Brabantse Wagen worden op het gemeentehuis aan u gepresenteerd. Wij horen dan graag welk scenario uw voorkeur heeft.

Datum: donderdag 6 juli
Tijd:      19.30 – 21.00 uur
Locatie: Personeelsruimte Gemeentehuis in Wijhe, Raadhuisplein 1 (begane grond)

Het meest gedragen scenario wordt uiteindelijk uitgewerkt in een definitief scenario. De bomen worden naar verwachting eind november geplant.

Vragen? Stel ze gerust!

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met projectleider Paul Terhorst via telefoonnummer 14 0570.

De Brabantse Wagen, Wijhe

Deel dit
Mail
Bellen