Aantrekkelijke leningen voor het saneren van asbest

Asbest is slecht voor de gezondheid. Dat weten we allemaal. Als je losse asbestvezels inademt, kun je daar op den duur heel ziek van worden. Daarom wordt asbest ook al jaren niet meer gebruikt in de bouw. Oude asbestdaken slijten steeds verder. Ze verweren door ouderdom en door de invloed van het weer. De asbestvezels die daardoor in de lucht komen, zijn een risico voor gezondheid en milieu. Daarom vinden wij het belangrijk om het saneren van asbestdaken te stimuleren. Hiervoor bieden wij woningeigenaren twee aantrekkelijke leningen: de Maatwerklening asbest saneren en de Verzilverlening asbest saneren.

Met beide leningen kan de aanvrager zijn asbestdak en/of gevel laten saneren en een nieuw dak laten maken. Ook voor de verduurzaming van het dak met bijvoorbeeld dakisolatie, zonnepanelen of de aanleg van een groen dak kunnen zij geld lenen. 

Er zijn twee soorten leningen. De Maatwerklening asbest saneren is bedoeld voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een reguliere lening. Met de Verzilverlening asbest saneren kunnen 58-plussers de overwaarde uit hun woning verzilveren. Deze lening wordt afgelost bij verkoop van de woning of na overlijden van de langstlevende huiseigenaar. Zij kunnen ervoor kiezen rente te betalen of de totale rente af te lossen aan het einde van de looptijd.

Aanvragen

Heb jij een koophuis in Olst-Wijhe en wil je een lening aanvragen? Ga dan naar www.olst-wijhe.nl/leningasbestsaneren. Op deze pagina staat uitgelegd wat de verschillende leningen precies inhouden en wat de voorwaarden zijn.

Achtergrond

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan leningen voor woningeigenaren die onvoldoende inkomen of vermogen hebben om geholpen te kunnen worden door een bank. De Rijksoverheid en de provincie financieren de leningen en dragen het risico dat een lening niet helemaal kan worden terugbetaald. Wij verzorgen het proces rondom de aanvraag en de uitbetaling van rekeningen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij huiseigenaren met een asbestdak helpen hun dak te saneren en de risico’s voor gezondheid en milieu verminderen.

Deel dit
Mail
Bellen