Kennisgeving voornemen geliberaliseerde verpachting gronden nabij Kleistraat/Hooiberglaan te Olst

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om een perceel grond grenzend aan de Kleistraat/Hooiberglaan te Olst, kadastraal bekend gemeente Olst, sectie F, nummer 4994 (gedeeltelijk) met een totale oppervlakte van 3.8.55 ha., tot en met 31 december 2024 in geliberaliseerde pacht uit te geven aan de huidige pachter van deze gronden.

Naar het oordeel van de gemeente Olst-Wijhe is de huidige pachter op basis van het onderstaande de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor voorgenomen geliberaliseerde verpachting. 
 
Het perceel grond wordt al jaren gebruikt door de huidige pachter. Met het voortzetten van de pachtrelatie krijgt de pachter enige zekerheid over de voortzetting van het gebruik hetgeen van belang is in relatie tot zijn bedrijfsvoering en het doen en reeds gedane investeringen aan het gepachte. De huidige pachter mocht er zodoende redelijkerwijs op vertrouwen dat hij een nieuwe kortlopende pachtovereenkomst aangeboden zou krijgen voor betreffende grond.
 
Tegen deze voorgenomen verpachting kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Bent u het niet eens met dit voornemen tot verpachting, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen? Stuur dan binnen 20 dagen na publicatie een gemotiveerde toelichting aan gemeente@olst-wijhe.nl onder vermelding van ‘geliberaliseerde pacht Kleistraat/Hooiberglaan’. Als u niet tijdig en gemotiveerd reageert vervalt het recht om tegen de voorgenomen verpachting in rechte op te komen. 
De gemeente en de beoogde pachter zouden onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen deze voorgenomen verpachting zou worden opgekomen. U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn een schriftelijk bericht van de gemeente.

 

Deel dit
Mail
Bellen