Trouwen

Wil je trouwen of jouw partnerschap laten registreren? In Olst-Wijhe heb je keuze uit een aantal prachtige trouwlocaties. Op de meeste locaties kun je jouw trouwdag of geregistreerd partnerschap feestelijk vieren.

Wij helpen je graag om deze dag zoveel mogelijk naar jouw zin te maken. Er is van tevoren veel te regelen. Je kunt kosteloos trouwen op maandagochtend om 8.30 uur en 8.45 uur in het gemeentehuis in Wijhe.

Huwelijksvormen

je kunt kiezen uit verschillende huwelijksvormen en een geregistreerd partnerschap. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt de juridische kant van het samenleven. Je kunt een geregistreerd partnerschap ook omzetten in een huwelijk.  Ga naar het thema Huwelijk voor meer informatie over de verschillende huwelijksvormen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Als je gaat trouwen, geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Erfenissen en schenkingen vallen dan niet in de gemeenschap. Dat geldt ook voor de bezittingen en schulden die alleen van jou waren. Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met jouw notaris. 

Trouwlocaties

De trouwzaal in het gemeentehuis in Wijhe is de officiële trouwlocatie in onze gemeente. In overleg kun je natuurlijk ook trouwen op een alternatieve locatie in onze gemeente, zoals Huize Westervoorde of op een eigen locatie. Deze alternatieve locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Trouwambtenaren

Je kunt kiezen voor een trouwambtenaar die jouw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekt. In Olst-Wijhe kun je kiezen uit 5 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). Om jouw keuze gemakkelijker te maken, stellen zij zich graag aan jou voor. Je krijgt zo een indruk van hoe zij een bijdrage leveren aan de mooiste dag van jouw leven.

Het is niet verplicht om voor één van deze trouwambtenaren te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente. Neem hiervoor contact op met het klantcontactcentrum. Dit kan ook via telefoonnummer 14 0570.

Trouwboekje

Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van jouw trouwboekje of partnerschapsboekje. Jouw keuze geeft je door als je jouw trouwplannen bij ons meldt.

Trouwdatum vastleggen en melding maken

Wil je een trouwdatum vastleggen? Je kunt online in ondertrouw gaan, of maak een afspraak voor het vastleggen van jouw trouwdatum in het gemeentehuis bij onze balie. Meer informatie? Bekijk onze pagina Trouwplannen bij ons melden of neem contact op met het klantcontactcentrum.

Heb je vragen over trouwen in Olst-Wijhe?

Neem dan contact op met het klantcontactcentrum of kijk in het digitaal loket.

Deel dit
Mail
Bellen