U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Trouwen

Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren? In Olst-Wijhe heeft u keuze uit een aantal prachtige trouwlocaties. Op de meeste locaties kunt u uw trouwdag of geregistreerd partnerschap feestelijk vieren.

Wij helpen u graag om deze dag zoveel mogelijk naar uw zin te maken. Er is van tevoren veel te regelen. U kunt kosteloos trouwen op woensdagochtend en vrijdagochtend tussen 8.00 uur en 9.00 uur.

Huwelijksvormen

U kunt kiezen uit verschillende huwelijksvormen en een geregistreerd partnerschap. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt de juridische kant van het samenleven. U kunt een geregistreerd partnerschap ook omzetten in een huwelijk. In ons digitaal loket vindt u meer informatie over de verschillende huwelijksvormen.

Beperkte gemeenschap van goederen

Als u gaat trouwen, geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Erfenissen en schenkingen vallen dan niet in de gemeenschap. Dat geldt ook voor de bezittingen en schulden die alleen van u waren. Hebt u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw notaris. Weten welke huwelijksvorm het beste bij u past? Doe de test op de website Trouwen en geldtest.

Trouwlocaties

De trouwzaal in het gemeentehuis in Wijhe is de officiële trouwlocatie in onze gemeente. In overleg kunt u natuurlijk ook trouwen op een alternatieve locatie in onze gemeente, zoals Huize Westervoorde of op een eigen locatie. Deze alternatieve locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Trouwambtenaren

U kunt kiezen voor een trouwambtenaar die uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekt. In Olst-Wijhe kunt u kiezen uit zes buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). Om uw keuze gemakkelijker te maken, stellen zij zich graag aan u voor. U krijgt zo een indruk hoe zij een bijdrage leveren aan de mooiste dag van uw leven.

Het is niet verplicht om voor één van deze trouwambtenaren te kiezen. U kunt ook kiezen voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente. Neem hiervoor contact op met het klantcontactcentrum. Dit kan ook via telefoonnummer 14 0570.

Trouwboekje

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van uw trouwboekje of partnerschapsboekje. Uw keuze geeft u door als u uw trouwplannen bij ons meldt.

Trouwdatum vastleggen

Wilt u een trouwdatum vastleggen? Uw trouwplannen bij ons melden? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum.

Hebt u vragen over trouwen in Olst-Wijhe?

Neem dan contact op met het klantcontactcentrum of kijk in het digitaal loket.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen