Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Dienstverlening

 • Dienstverlening

  Blijft de gemeente open?

  Het gemeentehuis is tot en met 19 mei alleen open voor bezoekers die een afspraak hebben. Kom alleen naar uw afspraak.

  U kunt een afspraak maken voor zaken die niet kunnen wachten. Voor het maken van een afspraak belt u naar telefoonnummer 14 0570.

  Betaling van diensten kan alleen met PIN.

  Verandert de dienstverlening als gevolg van de coronamaatregelen?

  Onze dienstverlening gaat door, maar alleen op afspraak en online. Als u (milde) klachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, verzoeken wij u niet naar het gemeentehuis te komen en uw afspraak af te zeggen.

  Betaling van de diensten kan alleen met PIN.

  Kan ik nog gewoon mijn paspoort verlengen?

  Verloopt uw paspoort binnenkort? Dan kunt u een afspraak maken om deze te verlengen. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0570. Kom alleen naar uw afspraak.

  Betaling kan alleen met PIN.

  Kan ik nog een melding voorgenomen huwelijk doen?

  U kunt een melding voorgenomen huwelijk doen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570. Deze afspraken vinden plaats in het het gemeentehuis.

  Een melding van een voorgenomen huwelijk maakt u op zijn vroegst een jaar voor de trouwdatum tot maximaal twee weken voor de trouwdatum.

  Wij vragen u nu alleen melding te doen als het niet langer kan wachten.

  Kan tijdens de crisis een huwelijk plaatsvinden of geregistreerd partnerschap worden gesloten?

  Ook in deze tijd vinden er huwelijken plaats en worden er geregistreerd partnerschappen gesloten. Er mogen maximaal 15 personen aanwezig zijn bij een huwelijk, inclusief de trouwambtenaar, het bruidspaar en de getuigen. Huwelijken vinden plaats in de trouwzaal in het gemeentehuis. Bij een gratis huwelijk mogen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn, tot maximaal zes personen. De voltrekking van een gratis huwelijk vindt ook plaats in het gemeentehuis. Voor beide geldt dat er alleen personen aanwezig mogen zijn die geen klachten hebben en dat er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden tussen de aanwezigen, met uitzondering van personen die een gezinsrelatie hebben.


  Gaan de huisbezoeken van team Werk, inkomen en zorg door?

  Huisbezoeken (ook al geplande huisbezoeken) worden alleen in spoedgevallen afgelegd. Huisbezoeken aan kwetsbare personen (ouderen en personen met een verminderde weerstand) gaan niet door tenzij het gaat om het verstrekken van een noodzakelijke voorziening. Wij bezoeken geen personen met (milde) klachten als verkoudheid, hoesten en koorts.

  Zijn er nog inloopuren voor minima?

  De inloopuren voor minima gaan niet door. Vragen kunnen telefonisch worden gesteld via telefoonnummer 14 0570.

  Hoe kan ik stukken inzien die ter inzage liggen?

  Elke week leest u onze bekendmakingen in de IJsselberichten in de Huis aan Huis Reklamix. Regelmatig leest u hier dat u plannen kunt inzien.

  Vanwege de coronacrisis werken wij voor het inzien van plannen anders dan normaal.

  Wilt u een bouwplan inzien dat bij een vergunningaanvraag hoort? Stuur dan een mail naar team Leefomgeving. Wij sturen u het bouwplan dan digitaal toe. Ruimtelijke plannen kunt u inzien in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570. Afspraken vinden alleen plaats in het gemeentehuis in Wijhe.

  Wordt mijn afval opgehaald?

  Uw afval wordt gewoon opgehaald op de dagen die u bent gewend.

  U vindt een overzicht met veelgestelde vragen op de site van de Rova.

  Hoe wordt het oud papier ingezameld?

  De blauwe containers in Olst en Herxen worden zoals gebruikelijk opgehaald door ROVA. In de kernen waar geen blauwe container wordt gebruikt, wordt het oud papier in elk geval tot 1 juni niet meer huis-aan-huis ingezameld. Er zijn brengpunten waar op een bepaalde datum papier naartoe kan worden gebracht. De inzamelaars vragen u het volgende:

  • Beperk het brengen van oud papier tot het minimum. Bewaar het bij voorkeur tot de maatregelen niet meer van kracht zijn.
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de vrijwilligers.
  • Breng geen oud papier naar de brenglocatie wanneer u tot een risicogroep behoort.
  • Breng geen oud papier naar de brenglocatie wanneer u klachten heeft (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts).
  • Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op die de inzameling begeleiden.

  Kijk voor de actuele inzameldata en -locaties op de website van ROVA. Breng geen oud papier naar de milieubrengstations van ROVA.

Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Geef ons door wat u wilt weten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen