U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Dienstverlening

 • Dienstverlening

  Ja, het gemeentehuis en het Holstohus zijn geopend. Je moet wel een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak bel je naar telefoonnummer 14 0570.

  Betaling van diensten kan alleen met PIN.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes verplicht, dus ook in het gemeentehuis en het Holstohus.

  Onze dienstverlening gaat door, maar alleen op afspraak en online. Als je (milde) klachten hebt, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, verzoeken wij je niet te komen en jouw afspraak af te zeggen.

  Betaling van de diensten kan alleen met PIN.

  Verloopt jouw paspoort binnenkort? Dan kun je een afspraak maken om deze te verlengen. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0570. Kom alleen naar uw afspraak.

  Betaling kan alleen met PIN.

  Je kunt een melding voorgenomen huwelijk doen. Hiervoor kun je een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570.

  Een melding van een voorgenomen huwelijk maak je op zijn vroegst een jaar voor de trouwdatum tot maximaal twee weken voor de trouwdatum.

   

  Ook in deze tijd vinden er huwelijken plaats en worden er geregistreerd partnerschappen gesloten. Huwelijken vinden plaats in de trouwzaal in het gemeentehuis. Neem vooraf altijd even contact op voor overleg over het aantal gasten. Bij een gratis huwelijk mogen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn, tot maximaal zes personen. De voltrekking van een gratis huwelijk vindt ook plaats in het gemeentehuis. Voor beide geldt dat er alleen personen aanwezig mogen zijn die geen klachten hebben en dat er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden tussen de aanwezigen, met uitzondering van personen die een huishouden vormen.

   

  Huisbezoeken (ook al geplande huisbezoeken) worden alleen in spoedgevallen afgelegd. Huisbezoeken aan kwetsbare personen (ouderen en personen met een verminderde weerstand) gaan niet door tenzij het gaat om het verstrekken van een noodzakelijke voorziening. Wij bezoeken geen personen met (milde) klachten als verkoudheid, hoesten en koorts.

  De inloopuren voor minima gaan niet door. Vragen kunnen telefonisch worden gesteld via telefoonnummer 14 0570.

  Elke week lees je onze bekendmakingen in de IJsselberichten in de Huis aan Huis Reklamix. Regelmatig lees je hier dat je plannen kunt inzien.

  Vanwege de coronacrisis werken wij voor het inzien van plannen anders dan normaal.

  Wil je een bouwplan inzien dat bij een vergunningaanvraag hoort? Stuur dan een mail naar team Leefomgeving. Wij sturen je het bouwplan dan digitaal toe. Ruimtelijke plannen kun je inzien in het gemeentehuis. Hiervoor kun je een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570.

Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Geef ons door wat u wilt weten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen