U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Veilig wonen

Een huis is de plek waar u uzelf thuis voelt en waar u veilig bent. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd.

Tips om woninginbraak te voorkomen

U wilt voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Lees hoe u zelf de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben een aanzienlijk lagere kans op een geslaagde woninginbraak. De eisen die het keurmerk stelt zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Vraag gratis advies van een PKVW-bedrijf om uw woning veiliger te maken. Ga voor meer informatie naar de website van Politiekeurmerk.

Sleutelkastjes

Medewerkers van zorginstellingen krijgen vaak toegang tot woningen van cliënten via sleutelkastjes. Ook particulieren gebruiken sleutelkastjes. Hebt u een sleutelkastje of overweegt u de aanschaf ervan? Zorg er dan voor dan het sleutelkastje gecertificeerd is. Een gecertificeerd sleutelkastje voldoet aan een bepaald veiligheidsniveau en daardoor moeilijker te saboteren. Het is raadzaam het sleutelkastje uit het zicht te bevestigen. Bekijk voor het informatieblad over gecertificeerde sleutelkastjes.

Brandveiligheid

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Ga naar de website Wat doe jij bij brand? Doe de test en bekijk wat u zelf kunt doen om brand in huis te voorkomen.

Veilige en leefbare buurt

Steeds vaker voelen mensen zich onveilig in de buurt waar ze wonen. U kunt u samen met uw buurtbewoners inzetten, om uw buurt veilig te maken en te houden. Op de pagina Veilige en leefbare buurt leest u wat u kunt doen voor een veilige buurt.

Hennepteelt

Het telen van hennep is niet alleen strafbaar, maar ook levensgevaarlijk. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is erg groot. Een hennepkwekerij in de buurt betekent dan ook een directe bedreiging voor de veiligheid en leefbaarheid van uw woonomgeving. In de Folder Hennepteelt: Levensgevaarlijk en strafbaar leest u meer over de aanpak van hennepteelt en hoe u een hennepkwekerij kunt herkennen. Informatie over handhaving leest u in het handhavingsbeleid opiumwet.

Toch geen veilig gevoel?

Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bel direct met 112.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Hennepteelt - levensgevaarlijk en strafbaar Olst-Wijhe  pdf 231,5 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen