Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Coronavirus en sport

Sinds 11 mei mag iedereen weer buiten sporten. Dat mag alleen buiten na afstemming met ons. Voor elke leeftijdsgroep gelden verschillende regels. Wilt u activiteiten buiten aanbieden? Of gaat u of uw kind weer sporten? Lees dan hieronder de regels die in onze gemeente gelden.

Alle indoorsportaccommodaties (waaronder gymzalen en sporthallen) in onze gemeente moeten voorlopig gesloten blijven. Dat betekent dat er alleen in georganiseerd verband gesport mag worden op de sportcomplexen van Wijhe ’92, SC Overwetering, SC Wesepe, SV Welsum en de tennisbanen in Wijhe, Olst, Wesepe en Welsum. Sommige binnensportverenigingen willen hun activiteiten verplaatsen naar buiten.

Voor sportaanbieders

Gemeenten in de regio IJsselland hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over de manier waarop het buitensporten in deze regio weer kan. De belangrijkste afspraken zijn:

Er geldt een meldingsplicht voor sportverenigingen en sportaanbieders. Alle trainingen en activiteiten moeten aangemeld worden via het invullen van het meldingsformulier.
• Sporten en bewegen op de sportcomplexen heeft onze voorkeur. Het is ook toegestaan om de openbare ruimte (velden, parken, pleinen) te gebruiken. We wijzen geen specifieke locaties hiervoor aan maar u moet op het meldingsformulier wel aangeven waar de activiteit plaatsvindt.
• Kleedkamers en kantines blijven gesloten. Er mag wel, zo nodig, gebruik gemaakt worden van het toilet.
• Elke vereniging en aanbieder beschikt over een protocol waarin wordt beschreven hoe u inhoud geeft aan de richtlijnen van het RIVM. Gebruik daarbij zoveel mogelijk het basisprotocol 'Verantwoord sporten' van het NOC*NSF en VSG en/of de protocollen van de sportbond of brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten.

Uiteraard gelden daarnaast de landelijke regels. De lijst van veel gestelde vragen over wat wel en niet mag vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meldingsplicht en meldingsformulier

Als u activiteiten wilt organiseren, dan moet u dat vooraf melden bij de gemeente via het meldingsformulier. Het meldingsformulier kunt u mailen naar sporten@olst-wijhe.nl. Heeft u een formulier ingestuurd om activiteiten voor kinderen/jongeren te organiseren en wilt u dit nu ook doen voor volwassenen? Dan hoeft u het formulier niet opnieuw in te sturen. U hoeft ons alleen te mailen wanneer en waar u activteiten voor volwassenen wilt organiseren en voegt het aangepaste protocol bij.

Nadat wij het volledig ingevulde formulier van u ontvangen hebben, beoordelen wij zo spoedig mogelijk of uw aanvraag past binnen de richtlijnen en of dit kan op de door u aangegeven locatie. U ontvangt uiterlijk binnen drie werkdagen een reactie op uw melding. Daarna kunt u, bij een positief besluit, starten met de sportactiviteit(en). Wij kunnen vanuit veiligheids- en gezondheidsredenen besluiten dat een sportactiviteit alsnog niet mogelijk is.

Regels naleven

U bent als vereniging of aanbieder zelf verantwoordelijk voor het juist uitvoeren de protocollen en richtlijnen. Houd daarom het protocol van de Veiligheidsregio goed in de gaten. Alle regels die de Veiligheidsregio heeft opgesteld, zijn vastgelegd in een noordverordening. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd. Deze noodverordening kunt u terugvinden op de website van de Veiligheidsregio.

Meer informatie en vragen

Bekijk ook de meest gestelde vragen en antwoorden over sporten in onze gemeente.

Meer informatie vindt u op de vraag- en antwoordpagina van de Rijksoverheid en op de de website van NOC*NSF.

Heeft u nog vragen over het buitensporten in onze gemeente? Stuur dan een e-mail naar sporten@olst-wijhe.nl. Of bel ons via tel 14 0570.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen