U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Coronavirus en sport

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te beperken, komen er nieuwe maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

  • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Lees meer over binnen en buiten sporten, wedstrijden en toernooien en ook informatie voor sportorganisaties op de website van de Rijksoverheid.

Voor sportaanbieders

Vanaf 1 juli is er geen meldplicht meer. Wel vragen we verenigingen die voor het eerst opstarten om een mailtje te sturen naar sporten@olst-wijhe.nl waarin zij aangeven wanneer zij weer starten, op welke locatie en we ontvangen graag uw protocol. Wij beoordelen dit protocol niet meer en u hoeft ook niet te wachten op onze toestemming.

Regels naleven

Vanaf 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 van kracht. Deze wet geldt voorlopig voor drie maanden en hiermee vervalt de noodverordening. Alle maatregelen worden nu vastgelegd in een ministeriele regeling. Deze kunt u vinden op de website van Veiligheidsregio IJsselland.
Gemeenten blijven verantwoordelijk voor de handhaving van de maatregelen in deze regeling. Onze inwoners, verenigingen en organisaties zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk om zich te houden aan de richtlijnen van de RIVM. Zoals we al eerder geconstateerd hebben, hebben veel verenigingen voor de naleving van de maatregelen en richtlijnen toezichthouders aangewezen. Dat is belangrijk. Zo voorkomt u mogelijk een boete wanneer we genoodzaakt zijn handhavend op te treden.

Meer informatie en vragen

Bekijk ook de meest gestelde vragen en antwoorden over sporten in onze gemeente.

Meer informatie vindt u op de vraag- en antwoordpagina van de Rijksoverheid en op de de website van NOC*NSF.

Heeft u nog vragen over het buitensporten in onze gemeente? Stuur dan een e-mail naar sporten@olst-wijhe.nl. Of bel ons via tel 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen