U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Coronavirus en sport

Voor iedereen is het weer mogelijk om binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan, waarbij er onder voorwaarden publiek aanwezig mag zijn.

Algemeen

  • In binnenruimtes sporten is toegestaan.
  • Groepslessen buiten zijn toegestaan.
  • Sportscholen zijn geopend
  • Wedstrijden zijn toegestaan.
  • Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.
  • Publiek bij sport is toegestaan onder voorwaarden.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn geopend.
  • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

Lees meer over binnen en buiten sporten, wedstrijden en toernooien en ook informatie voor sportorganisaties op de website van de Rijksoverheid.

Regels naleven

Onze inwoners, verenigingen en organisaties zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk om zich te houden aan de richtlijnen van de RIVM. Zoals we al eerder geconstateerd hebben, hebben veel verenigingen voor de naleving van de maatregelen en richtlijnen toezichthouders aangewezen. Dat is belangrijk. Zo voorkom je mogelijk een boete wanneer we genoodzaakt zijn handhavend op te treden.

Voor sportaanbieders

Vanaf 1 juli 2020 is er geen meldplicht meer. Wel vragen we verenigingen die voor het eerst opstarten om een mailtje te sturen naar sporten@olst-wijhe.nl waarin zij aangeven wanneer zij weer starten, op welke locatie en we ontvangen graag jouw protocol. Wij beoordelen dit protocol niet meer en je hoeft ook niet te wachten op onze toestemming.

Steunregelingen sport

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 29 januari in de Staatscourant twee steunregelingen voor sport gepubliceerd. Het betreft de TVS (Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties) en de TASO (Tegemoetkoming amateursportorganisaties). De TVS kan vanaf 9 maart worden aangevraagd door verhuurders van sportaccommodaties (gemeenten, sportbedrijven en ook particuliere verhuurders en beheersstichtingen). De TASO is bedoeld voor amateursportorganisaties en is vanaf 19 februari opengesteld. Beide regelingen staan zes weken open voor het indienen van aanvragen via het uitvoeringsportaal voor subsidies van VWS.

Voor meer informatie rondom de steunregelingen sport, kunt u een e-mail sturen naar Letitia Bouwmeester (medewerker maatschappelijk vastgoed).

Meer informatie en vragen

Bekijk ook de meest gestelde vragen en antwoorden over sporten in onze gemeente.

Meer informatie vind je op de vraag- en antwoordpagina van de Rijksoverheid en op de de website van NOC*NSF.

Heb je nog vragen over het buitensporten in onze gemeente? Stuur dan een e-mail naar sporten@olst-wijhe.nl. Of bel ons via tel 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen