Snelheid verkeer Jan Hooglandstraat lager na herinrichting

 In september zijn snelheidsmetingen gedaan op de Jan Hooglandstraat in Olst. Daaruit blijkt dat de snelheid van het gemotoriseerd verkeer lager is geworden na de herinrichting van de straat. 85% van de automobilisten rijdt een gemiddelde van 45 km per uur. In 2017 hebben we ook gemeten en was dit nog 54 km per uur. Een mooie verbetering. Ook zien we dat automobilisten hun snelheid aanpassen als er fietsers op de rijbaan zijn.

Verder blijkt uit de snelheidsmetingen dat op rustige momenten nog te hard wordt gereden. 85% van de automobilisten rijdt dan 50 km per uur. Sommigen zullen dat onbewust doen, anderen rijden bewust te hard. Helaas is het niet mogelijk om aanpassingen te doen waardoor automobilisten moeten afremmen zoals drempels. Dit gaat niet, omdat dit de hulpdiensten te veel zou hinderen en overlast geeft voor omwonenden. Maar wat kunnen we wel doen?  

Wat gaan we inzetten tegen hardrijders?  

We gaan een digitale snelheidsindicator (DSI) plaatsen. Daarnaast gaat de politie controleren op snelheid. Deze twee acties moeten ervoor zorgen dat de gemiddelde snelheid op rustige momenten ook lager wordt. 

Deel dit
Mail
Bellen