Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Derde beeldvormende raadsbijeenkomst Ruimtelijke Visie Duurzame Energie op 8 juni

Op maandag 8 juni vindt de derde beeldvormende raadsbijeenkomst plaats over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie. In februari vonden de eerste twee avonden plaats. De derde avond stond gepland op 6 april. Deze kon helaas niet doorgaan door het uitbreken van de coronacrisis.

De avonden in februari zijn benut om te horen van insprekers. Tijdens de derde avond is de raad aan zet. Om zich goed een beeld te kunnen vormen, vindt de raad dat ze meer informatie nodig heeft. Hiervoor horen de raadsleden van verschillende experts en stellen ze vragen. De experts zijn:

  • Rob Rietveld, NLVOW - De belangenvereniging voor omwonenden windturbines
  • Guido Bakema, senior onderzoeker bodem en water bij Wageningen University & Research en eigenaar adviesbureau SolWind
  • Frits van den Berg, Adviesbureau Mundonovo Sound research - advies over effecten van omgevingsgeluid
  • Adviseurs van Bosch en van Rijn, adviesbureau duurzame energie, ingehuurd door de gemeente Olst-Wijhe
  • Paul van Bree, medewerker van de gemeente Olst-Wijhe en projectleider Windmolenpark IJsselwind Zutphen

Als de raad na deze derde avond van mening is dat het beeld compleet is, volgt er op een later moment een oordeelsvormende bijeenkomst voordat het onderwerp besluitvormend wordt behandelend.

De avond start om 20.00 uur. U kunt de bijeenkomst online volgen. Vanwege de coronacrisis laten wij geen publiek toe in de raadzaal.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen