Japanse duizendknoop

Op meerdere plekken in onze gemeente groeit de Japanse duizendknoop. Deze snelgroeiende plant kan voor veel overlast zorgen. De wortels groeien door asfalt heen en kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en bouwwerken. Omdat de plant hier geen natuurlijke vijanden heeft kan de plant zich snel uitbreiden. Hierdoor is deze plant zeer lastig te bestrijden.

Melding maken

De gemeente bestrijdt de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte.
Help mee bij de bestrijding en meld ons de plek waar de plant groeit. Op deze kaart kun je zien welke plekken al bij ons bekend zijn. Staat jouw plek er nog niet bij, maak dan online een melding aan. Kies bij het aanmaken van de melding voor 'Gemeentegroen' en vervolgens 'Japanse Duizendknoop'.

Wat kun je doen in je eigen tuin?
Groeit de plant in je tuin? Dan kun je zelf de plant bestrijden. Dit kun je als volgt doen:

  1. Verwijder de plant met wortel en al. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, want blijft er een klein stukje wortel achter, dan groeit de plant binnen no time aan.
  2. Doe dit ieder jaar weer als je de plant ziet, alleen pas dan blijft de Japanse duizendknoop na een aantal jaar weg
  3. Gooi wortels en plantafval van de Japanse duizendknoop altijd bij het restafval. Zo voorkom je verdere verspreiding. En maak ook het gereedschap goed schoon als je klaar bent.
  4. Meld het bij de buren, omdat de kans groot is dat de plant ook bij hen in de tuin woekert.

Meer weten over de Japanse duizendknoop en het bestrijden hiervan? Bekijk deze folder 

 

Heb je vragen over de Japanse Duizendknoop?

Deel dit
Mail
Bellen