Bladkorven

Ook dit jaar worden er weer op veel locaties binnen de gemeente Olst-Wijhe bladkorven geplaatst. Bekijk de locaties.

Wat mag in de bladkorf?

  • In de bladkorf mag bladafval van de gemeentelijke bomen dat in de tuin of op straat ligt. Ander afval mag niet in de bladkorf, dit hoort in de groene container. 

  • Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is. De controle en het leeghalen van de bladkorven gebeurt een aantal keren per week.

Waar plaatsen we bladkorven bij jou in de wijk?

  • Op een veilige plaats. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken en de buitendienst moet de korf ook veilig kunnen legen. Dus niet onder bomen of lantaarnpalen. 

  • De bladkorf wordt zo geplaatst dat het verkeer er geen hinder van ondervindt.

Waarom stond er vorig jaar wel een bladkorf en nu niet?

Bij het plaatsen van bladkorven houden we rekening met de situatie in jouw buurt. Elk jaar bekijken we opnieuw de situatie van elke bladkorf. Daarom kan het zijn dat de bladkorf bij jou in de buurt is verplaatst omdat er weinig gebruik van gemaakt werd of omdat de situatie rondom de locatie veranderd is. We plaatsen ze op veilige plekken waar ze zo min mogelijk overlast veroorzaken en zo goed mogelijk te bereiken zijn.

Bladkorf verdwenen?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten dat er niet in hoort. De eerste keer wordt de korf nog geleegd. Is de bladkorf daarna weer vervuild? Dan halen we de korf op. Er wordt dan geen andere bladkorf teruggezet. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen ander bladkorf terug. Voor de Kerst halen we alle bladkorven weer op.

Wil je een bladkorf aanvragen?

Als de bladkorven geplaatst zijn worden ze niet meer verplaatst. Wil je voor komende jaren een bladkorf aanvragen? Wij kijken onder andere naar onderstaande voorwaarden: 

  • Er staan gemeentelijke bomen in de straat waarvan blad overlast heeft doordat het bijvoorbeeld in voortuinen waait.

  • De bladkorf kan op een veilige plaats staan. Bewoners kunnen de korf veilig gebruiken. En de korf moet ook veilig te legen zijn. Dus niet onder bomen of lantaarnpalen.

  • Bewoners zien de bladkorf staan en kunnen er dus sociale controle op uitvoeren.

Voldoet jouw aanvraag aan deze voorwaarden? Geef deze dan door via het contactformulier. Wij beoordelen jouw aanvraag. Voldoet deze en hebben we een bladkorf beschikbaar? Dan zetten we deze mogelijk volgend jaar neer. Door de beperkte hoeveelheid bladkorven en ledigingscapaciteit zullen we altijd een weloverwogen afweging moeten maken waar we de beschikbare bladkorven gaan plaatsen.

In de herfstperiode vegen we de wegen vaker, om het blad op te ruimen.

Heb je vragen over bladkorven?

Zie ook

Deel dit
Mail
Bellen