Pilot 'gebiedsgericht onderhoud'

Zijn mensen meer tevreden over het beheer en onderhoud in hun wijk als ze zelf aan de knoppen mogen draaien? Dat onderzoeken we tijdens het project ‘gebiedsgericht onderhoud’. We vragen inwoners, ondernemers en verenigingen naar wat zij belangrijk vinden qua beheer en onderhoud in hun wijk zoals schone straten, onderhouden beplanting en goed aangelegde paden.  

Voor deze pilot hebben we drie wijken in de gemeente geselecteerd die onderling verschillend zijn van elkaar. Te weten: Kortrick/Zonnekamp, Boerhaar Kern en Peperkamp/De Enk. Hiervoor is een vragenlijst verstuurd naar de mensen in de wijk. Daarnaast organiseren we in april per wijk een bewonersavond. Stel dat jij het onderhoudsbudget in je wijk mag verdelen, hoe zou je dan het beheer en onderhoud in je wijk organiseren? Wat zou vaker/meer onderhouden moeten worden en waar mag het ook iets minder aangeharkt zijn? Samen met inwoners stellen we een onderhoudsagenda op voor hun wijk. Of misschien nemen inwoners zelfs een deel van het onderhoud op zich, zoals ook al op andere plekken in de gemeente gebeurt. Door samen de handschoen op te pakken (inwoners doen een deel en de gemeente doet een deel van het onderhoud) werken we samen aan een fijnere wijk. Win-win! 
 
Een jaar lang houden we bij hoe het gaat. Na dit jaar wordt er opnieuw een vragenlijst verstuurd en geëvalueerd. Aan het einde van het project beslissen we of we deze aanpak verder uitrollen in de gehele gemeente en mogelijk overgaan naar gebiedsgericht beheer- en onderhoud. Voor meer informatie: mijnkijkop.olst-wijhe.nl/gebiedsgericht-onderhoud

 
 
Deel dit
Mail
Bellen