Collectieve zorgverzekering

Heb je een laag inkomen maar wil je wel goed verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering van de gemeente. De gemeente Olst-Wijhe heeft met Salland Zorgverzekeringen afspraken gemaakt over een passende zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bij de collectieve zorgverzekering betaalt de gemeente mee aan de kosten voor de premie. Zo blijft de premie voor je betaalbaar, ben je goed verzekerd en verklein je kans op onverwachte kosten aanzienlijk. Bekijk hier de folder voor meer informatie.

Je kunt elk jaar opnieuw jouw eigen zorgverzekering kiezen. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar of gebruik maken van deze gemeentepolis? Doe dat vóór 1 januari.
Voor de collectieve zorgverzekering kun je je jaarlijks vanaf november weer aanmelden.

Digitaal regelen
Meld je aan via de site Gezond Verzekerd. Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname aan de gemeentepolis. Mogelijk vragen wij hiervoor gegevens bij je op.

Schriftelijk regelen

Je kunt je ook schriftelijk aanmelden via het aanmeldformulier gemeentepolis voor de collectieve zorgverzekering. Hiervoor kunt u langskomen op onze inloopspreekuren. Dit is iedere dinsdag van 9.30 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst.

Neem daarbij de volgende gegevens mee:

  • Kopie geldig identiteitsbewijs;
  • Meest recente inkomensspecificatie(s) en bankafschriften van al jouw bankrekeningen over de afgelopen maand.
  • Je woont in de gemeente Olst-Wijhe.
  • Jouw netto inkomen per maand is niet hoger dan 130% van de voor jou geldende bijstandsnorm. In de informatiefolder staan de inkomensgrenzen aangegeven.
  • Jouw spaargeld en/of ander vermogen is lager dan de geldende vermogensgrens. In de informatiefolder staan de vermogensgrenzen aangegeven (het vermogen in jouw woning telt niet mee).

Voor vragen over de samenstelling van een pakket en de premies kun je contact opnemen met de klantenservice van Salland Zorgverzekeringen (0570) 68 7490. Kijk op de site van Salland Zorgerverkeringen.

Heb je vragen over een collectieve aanvullende zorgverzekering/gemeentepolis?

  • Neem online contact met ons op
  • Bel ons op 14 0570 (zonder kengetal) of 0570 – 568080
  • Kom langs op ons inloopspreekuur, kijk hiervoor in de agenda.
  • Bekijk hoe je ons op andere manieren bereikt.
Deel dit
Mail
Bellen