Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Weesfietsen

Een weesfiets is een fiets die door de eigenaar in de openbare ruimte is achtergelaten. Vaak staan deze fietsen weken- of zelfs maandenlang op straat. Het geeft niet alleen een slordig beeld, weesfietsen nemen ook onnodig ruimte in bij de fietsenstalling op bijvoorbeeld de treinstations. Daarnaast willen wij voorkomen dat fietsen door de beperkte stallingscapaciteit geplaatst worden op gevaarlijke of hinderlijke plekken. De gemeente houdt daarom opruimacties van weesfietsen en fietswrakken in de omgeving van de stations.

Fietsen krijgen sinds juni 2016 een sticker. Na 28 dagen verwijdert Cambio Deventer fietsen waarop nog een sticker zit. Fietsen mogen alleen in de daarvoor bestemde zones in de rekken of vakken geplaatst worden. Fietsen die buiten deze vakken en rekken worden verwijderd.

Verwijderde fiets ophalen?

De fietsen die bij de opruimingsacties verwijderd zijn, worden opgeslagen bij het gemeentelijk fietsdepot in Deventer. Daar worden de fietsen 13 weken bewaard en kan de fiets binnen 13 weken gratis worden opgehaald.  Daarna is de fiets eigendom van Cambio Deventer.

Denkt u dat uw fiets in opdracht van de gemeente verwijderd is?

Kijk op de site Verloren of Gevonden. Daar kunt u middels de zoekfunctie uw fiets opzoeken. Met het registratienummer dat bij uw fiets genoteerd staat op de site kunt u naar het gemeentelijk fietsdepot in Deventer.

Staat uw fiets er niet bij?

Dan is het vermoedelijk gestolen. U kunt hiervan aangifte doen bij de politie.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen