Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Textielinzameling

Oude kleding en schoenen kunnen prima worden hergebruikt. Breng ze naar een kringloopwinkel Het Goed of speciale kledingcontainer. Soms wordt het ook door een goede doeleninstelling of vereniging huis aan huis opgehaald. Daar is toestemming voor nodig. Wilt u oude kleding en schoenen ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel? Vraag dan eerst toestemming aan de gemeente voordat u begint.

Kledingcontainer
In Olst-Wijhe vindt u op verschillende locaties kledingcontainers, waarin u kleding, kapot textiel/lappen en schoenen (het liefst per paar) kunt inzamelen. Poetsdoeken en vies textiel kunt u bij het restafval inzamelen.
Zit de kledingcontainer vol, maak dan een online melding, maar zet uw zak met kleding niet naast de container. De kledingcontainer wordt na een melding zo snel mogelijk geleegd, zodat u daarna alsnog uw zak met kleding in de container kunt doen. 

Afval aanbieden
Bekijk de kaart van Olst-Wijhe met alle locaties waar u afval en grondstoffen aan kunt bieden.

Als u oud textiel wilt ophalen of hierin wilt handelen moet u onder andere de volgende informatie aanleveren:

  • De reden van uw verzoek
  • Plaatselijke omstandigheden

Wilt u toestemming aanvragen voor het inzamelen van textiel? Of hebt u vragen over textielinzameling?

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen