Zo Spelen wij in Olst-Wijhe!

De doelstelling van de beleidsnota Zo Spelen wij in Olst-Wijhe is “geef het spelende kind voldoende, veilige, bereikbare en herkenbare buitenspeelruimte”.

In de gemeente hebben wij een zogenaamd dekkend geheel van speelvoorzieningen. Dit betekent dat kinderen in de leeftijd tot 12 jaar binnen loopafstand van hun huis een speelvoorziening hebben. Voor de oudere jeugd, die zich verder in het dorp of de kern kunnen verplaatsen zijn trapveldjes of basketbalveldjes waar ze zich lekker kunnen uitleven. Begin 2022 telden we 76 speelplekken en 409 speeltoestellen in de gemeente.

Schoolpleinen

Veel kinderen spelen na schooltijd op hun schoolplein. Als dat kan is dat altijd met instemming en onder verantwoordelijkheid van de school. De meeste schoolpleinen zijn namelijk niet in beheer bij de gemeente. De gemeente heeft alleen de (voormalige) schoolpleinen in Boskamp, Welsum, Wesepe en in Wijhe bij OBS De Wije in beheer.

Inspecties en onderhoud

Ieder jaar inspecteren wij de speelvoorzieningen op veiligheid. Dat is verplicht volgens het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Inwoners zijn ook onze ogen in de buurt. Dus ziet u een speeltoestel dat stuk is, maak dan een online melding aan.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Zo spelen wij in Olst-Wijhe 2011-2014  pdf 180,7 KB Download
Evaluatie beleidsnota Zo Spelen wij in Olst-Wijhe  pdf 469,9 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen