Ondersteuning

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor alle inwoners. Het uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Eventueel met hulp van vrienden, familie of bekenden. Je kunt vaak meer doen dan je zelf in eerste instantie denkt. En als dat niet volledig kan, is er aanvullende ondersteuning vanuit de gemeente.

Wil je meer weten over hoe Ondersteuning aanvragen bij de gemeente werkt? Kijk dan op onze informatiepagina over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Online regelen

Heb je een vraag, opmerking of probleem? Of wil je ondersteuning aanvragen bij de gemeente? Neem dan contact op met het toegangsteam Wmo via het contactformulier Ondersteuning.

Schriftelijk regelen

Of stel ons schriftelijk op de hoogte van jouw situatie met behulp van het meldingsformulier Ondersteuning (pdf, 262 kB). Je kunt dit bestand downloaden, invullen en aan ons retourneren (per e-mail, post of aan de balie afgeven).

Aan de balie regelen

Ook bij de balies van Publiekzaken in het gemeentehuis in Wijhe of in het Holstohus in Olst kun je het meldingsformulier ondersteuning inleveren. Vergeet niet om je bewijsstukken mee te nemen.

Na ontvangst van jouw melding maken wij een afspraak met jou. Een consulent komt meestal bij jou op huisbezoek om jouw situatie te bespreken. Tijdens het gesprek maken wij vervolgafspraken met jou. Na het gesprek volgt een advies voor een mogelijke aanvraag of doorverwijzing naar de juiste instantie of dienstverlening. Nodig een vertrouwd persoon uit bij het gesprek, als je hier behoefte aan hebt.

Heb je een vraag over ondersteuning?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Wij hebben een team van consulenten dat weet waar je welke zorg of ondersteuning kunt krijgen. Zij kennen de voorwaarden waardoor ze je goed verder kunnen helpen. De consulenten van het Toegangsteam Wmo houden zich dagelijks bezig met ondersteuningsvragen. Het toegangsteam Wmo kun je iedere werkdag bereiken via telefoonnummer 14 0570 of per e-mail.

Crisissituatie?
Is er sprake van directe nood? Bel dan 112. Bel bij een crisissituatie met:

Deel dit
Mail
Bellen