Kernenwethouders

Kernenwethouders voor elk dorp en buurtschap

Allen dorpen en buurtschappen hebben een eigen kernenwethouder. De kernenwethouder gaat graag met je in gesprek, om te horen wat jij belangrijk vindt. 

In gesprek met je kernenwethouder

De wethouders  van Olst-Wijhe willen weten wat er leeft en speelt in de dorpen en buurtschappen van Olst-Wijhe. Om dat mee te kunnen nemen in de vraagstukken waar de gemeente aan werkt en over besluit. Elk kern heeft daarom een kernenwethouder.  

Waar ontmoet je de kernenwethouder?

De kernenwethouder is regelmatig in je dorp of buurtschap aanwezig. Je kunt de kernenwethouder dus in je dorp ontmoeten. Wil jij delen wat jij belangrijk vindt voor jouw dorp of heb je vragen?  Ga dan met de wethouder in gesprek.

Bestuurlijk spreekuur

In sommige dorpen heeft de kernenwethouder af en toe een inloopspreekuur.  Kijk hiervoor in onze informatiepagina in de Huis aan Huis Reklamix, bij onze nieuwsberichten of volg ons op sociale media.

Je kunt de wethouder ook uitnodigen

Je kunt ook zelf de wethouder uitnodigen. Je kunt hiervoor bellen met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0570 of mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl.

Wat doet een kernenwethouder?

De kernenwethouder is het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend voor het plaatselijk belang en de inwoners van een kern. De kernenwethouder deelt de informatie uit de kernen met de vakinhoudelijke wethouder, die verantwoordelijk blijft voor de onderwerpen in zijn of haar portefeuille, en met de ambtelijke organisatie.

Waarover kun je met de kernenwethouder in gesprek?

Je kunt met alle onderwerpen, ideeën en vragen terecht bij je kernenwethouder. Bijvoorbeeld met jouw ervaring of idee voor je dorp of buurtschap. Wanneer het onderwerp niet in de portefeuille van je kernenwethouder zit, deelt hij of zij je tips of informatie met de betreffende portefeuillehouder. 
Praktische problemen in de openbare ruimte kun je het beste online bij de gemeente melden  (bijvoorbeeld als het gaat om overhangend groen, losliggende stoeptegels, kapotte lantaarnpalen). Dan kan het probleem snel worden opgelost. 

Wie is jouw kernenwethouder?

Kernenwethouders

Van links naar rechts:

  • Wethouder Marcel Blind: Olst, Eikelhof, Herxen, Middel
  • Wethouder Hans Olthof: Wesepe, Elshof, Marle, Welsum
  • Wethouder Judith Compagner: Wijhe, Boerhaar, Boskamp, Den Nul

 

Deel dit
Mail
Bellen