Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Automatische incasso, machtigen of machtiging intrekken

Via automatische incasso kunt u de gemeentelijke belastingen betalen. Hiervoor machtigt u de Regionale Belastingsamenwerking. Het bedrag van de aanslag wordt dan in termijnen automatisch afgeschreven van uw rekening.

 

Schriftelijk regelen
Het volledig ingevulde formulier stuurt u naar:

Regionale Belastingsamenwerking
Financiële Administratie/kassier
Postbus 5000
7400 GC Deventer

Aan de balie regelen
U kunt bij het klantcontactcentrum een kopie van uw beschikkings- en aanslagbiljet ophalen.

Voor het aanvragen machtiging, intrekking of wijziging van een automatische incasso, gebruikt u bovenstaande formulieren:

  1. Vul het juiste formulier volledig in;
  2. print het formulier uit;
  3. zet uw handtekening op het formulier.

Wanneer automatische incasso aanvragen of intrekken?
Op uw aanslag gemeentelijke belastingen staat de datum waarvoor u moet betalen. Een automatische incasso aanvragen doet u voor deze datum. Een machtiging intrekken kan altijd.

Rekeningnummer gewijzigd?
Geef uw nieuwe rekeningnummer aan ons door. Gebruik hiervoor: Wijzigen doorlopende incasso Olst-Wijhe.

Doorlopende machtiging
Een machtiging voor automatische incasso is doorlopend. Dat betekent dat u volgend jaar geen nieuwe machtiging hoeft af te geven. Als u in het verleden al een machtiging hebt afgegeven, dan staat dit op uw aanslag.

Bedrag kan niet geïncasseerd worden
Hebt u een machtiging tot automatische incasso afgegeven, maar staat er te weinig saldo op uw rekening? Of heeft de bank uw rekening geblokkeerd voor automatische incasso's? Dan kan het bedrag niet geïncasseerd worden. Lukt het voor 1 aanslag twee keer niet om het maandbedrag te incasseren, dan wordt de automatische incasso voor die aanslag gestopt. U krijgt hiervan schriftelijk bericht. Het openstaande bedrag moet u dan voor de laatste vervaldag in één keer betalen. Als die al verstreken is, moet u direct betalen. Hoe u kunt betalen, staat op uw aanslag. Betaalt u te laat? Dan kunt u te maken krijgen met extra kosten.

Uw machtiging tot automatische incasso blijft wel gelden voor de jaren daarna.

U kunt op eenvoudige wijze zelf bezwaar maken, hiervoor hebt u geen hulp nodig van een commercieel: no cure no pay bureau (Pdf, 127 kB)

Wanneer wordt geïncasseerd?
Hebt u de Regionale Belastingsamenwerking toestemming gegeven voor een automatische incasso, dan incasseert zij iedere maand tussen de 25e en 30e. Per belastingjaar betaalt u de aanslag in maximaal 10 termijnen. Ontvangt u de aanslag later in het jaar, dan betaalt u het bedrag verspreid over de resterende maanden van het jaar.

Hebt u vragen over een automatische incasso of machtiging? 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen