Automatische incasso, machtigen of machtiging intrekken

Via automatische incasso kun je de gemeentelijke belastingen betalen. Hiervoor machtig je de Regionale Belastingsamenwerking. Het bedrag van de aanslag wordt dan in termijnen automatisch afgeschreven van jouw rekening.

 

Online regelen

Voor het afgeven van een doorlopende machtiging, het wijzigen van jouw gegevens of het intrekken van jouw machting gebruik je bovenstaande online formulieren. 

Aan de balie regelen

Je kunt bij het klantcontactcentrum een kopie van jouw beschikkings- en aanslagbiljet ophalen. Voor het aanvragen machtiging, intrekking of wijziging van een automatische incasso, gebruik je bovenstaande formulieren of regel je het schriftelijk bij onze balies.

Wanneer automatische incasso aanvragen of intrekken?

Op jouw aanslag gemeentelijke belastingen staat de datum waarvoor je moet betalen. Een automatische incasso aanvragen doe je voor deze datum. Een machtiging intrekken kan altijd.

Rekeningnummer gewijzigd?

Geef jouw nieuwe rekeningnummer aan ons door. Gebruik hiervoor bovenstaand online formulier: Wijzigen doorlopende machtiging (DigiD).

Doorlopende machtiging

Een machtiging voor automatische incasso is doorlopend. Dat betekent dat je volgend jaar geen nieuwe machtiging hoeft af te geven. Als je in het verleden al een machtiging hebt afgegeven, dan staat dit op jouw aanslag.

Bedrag kan niet geïncasseerd worden

Heb je een machtiging tot automatische incasso afgegeven, maar staat er te weinig saldo op jouw rekening? Of heeft de bank jouw rekening geblokkeerd voor automatische incasso's? Dan kan het bedrag niet geïncasseerd worden. Lukt het voor 1 aanslag twee keer niet om het maandbedrag te incasseren, dan wordt de automatische incasso voor die aanslag gestopt. Je krijgt hiervan schriftelijk bericht. Het openstaande bedrag moet je dan voor de laatste vervaldag in één keer betalen. Als die al verstreken is, moet je direct betalen. Hoe je kunt betalen, staat op jouw aanslag. Betaal je te laat? Dan kun je te maken krijgen met extra kosten.

Jouw machtiging tot automatische incasso blijft wel gelden voor de jaren daarna.

Wanneer wordt er geïncasseerd?

Heb je de Regionale Belastingsamenwerking toestemming gegeven voor een automatische incasso, dan incasseert zij iedere maand tussen de 25e en 30e. Per belastingjaar betaal je de aanslag in maximaal 10 termijnen voor bedragen tussen € 30 en € 5.000. Bedragen kleiner dan € 30 of groter dan € 5.000 betaal je in maximaal 3 termijnen. Ontvang je de aanslag later in het jaar, dan betaal je het bedrag verspreid over de resterende maanden van het jaar.

Heb je vragen over een automatische incasso of machtiging? 

  • Neem online contact met ons op.
  • Mail ons via kassier@dowr.nl.
  • Bel ons op (0570) 693350.
  • Stuur post naar Regionale belastingsamenwerking Financiële Administratie, t.a.v. Betalingsverkeer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.
  • Bekijk hoe je ons op andere manieren bereikt.
Deel dit
Mail
Bellen