Herinneringsbomen

In onze gemeente staat binnenkort iets heel bijzonders te gebeuren. Olst-Wijhe wordt groener met een hartverwarmend initiatief: het planten van herinneringsbomen. Dit is jouw kans om samen met ons een blijvende herinnering te creëren. Een herinnering aan dierbaren, belangrijke levensgebeurtenissen of simpelweg een viering van het leven zelf.

Wij willen graag een groenere gemeente zijn. Het planten van bomen draagt bij  aan de duurzaamheid en leefbaarheid in Olst-Wijhe. Plus, het is goed voor een gezonder klimaat, meer biodiversiteit en een sterke gemeenschapszin. Bovendien creëren deze bomen ook prachtige, serene plekken. Plekken voor bezinning, herdenking en viering, verweven met mooie ommetjes voor iedereen om van te genieten. Bovendien maakt een groene omgeving niet alleen blij, maar heeft het ook een breder positief effect. Recent Brits onderzoek wijst uit dat als je de hoeveelheid groen om je heen verdubbelt, je mogelijk 10% langer kunt leven.

Elke boom vertelt een eigen verhaal

Iedereen kent wel iemand om een boom voor te planten. Bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan een dierbare of ter ere van een geboorte of huwelijk. Door een boom te planten met een persoonlijke betekenis, bouwen we samen aan een sterkere band met onze omgeving en elkaar. Of het nu gaat om een markante plek in een bestaande wijk, gezellige parkjes of misschien wel een heel herinneringsbos; elke boom vertelt een eigen verhaal.

Of misschien wil je als bedrijf of inwoner een steentje bijdragen aan een groenere wereld? Plant dan een boom als compensatie voor milieu-impact. Ook dit is mogelijk binnen dit groene initiatief.

Weesbomen

Ben je net verhuisd of gooi je de tuin op de kop en staat die ene boom in de weg? Breng ‘m niet naar de ROVA, maar schenk de boom als herinneringsboom! Het is natuurlijk zonde om goede bomen af te voeren; ze kunnen vaak prima worden hergebruikt. Hoe dit uiteindelijk in z’n werk gaat, delen we op deze pagina zodra de kaders van het herinneringsbomeninitiatief bekend zijn.

Ook een boom planten?

Voordat we gaan beginnen willen we graag weten wat jij ervan vindt en hebben daarom een vragenlijst opgesteld. Zo maken we er een plek van die aansluit op de wensen en behoeften van inwoners uit de gemeente Olst-Wijhe. 

Proces

Na het verzamelen van de waardevolle input, gaan we op zoek naar geschikte locaties en stellen we de kaders vast om dit initiatief tot bloei te laten komen. Zo transformeren we beschikbare grond in groene oases; van groenstroken in nieuwe woonlocaties tot parkzones in het hart van de wijk. Jouw herinnerings- of compensatieboom vindt hier een prachtige plek.

 

 

Deel dit
Mail
Bellen