Graf, overschrijven of afstandsverklaring

Een graf op de gemeentelijke begraafplaats geven wij voor 20 jaar af aan een rechthebbende, dit zijn grafrechten. Je kunt als rechthebbende jouw grafrechten voor de gemeentelijke begraafplaatsen aanpassen. Geef hierbij aan of je de grafrechten wil verlengen, afstand wil doen of overschrijven. Verandert jouw adres? Geef jouw nieuwe adres aan ons door.

Grafrechten verlengen
Geef binnen 2 jaar voor het verlopen va de grafrechten bij ons aan, dat je de grafrechten wil verlengen. Je kunt de grafrechten dan voor een periode van 10 jaar verlengen. Wij sturen je voor het aflopen van de grafrechten een brief.

Overschrijven van grafrechten
Als jij en de nieuwe rechthebbende allebei akkoord gaan, dan kun je de grafrechten overschrijven. Is de rechthebbende overleden? Dan kunnen de nabestaanden aangeven wie de volgende rechthebbende is.

Afstand doen van grafrechten
Je kunt een verklaring van afstand ondertekenen, om afstand te doen van grafrechten. Neem deze beslissing wel met instemming van andere familieleden en nabestaanden.

Nieuw adres doorgeven
Geef met betrekking tot grafrechten een adreswijziging door aan de gemeente. Het is niet voldoende als je alleen jouw verhuizing aan de gemeente doorgeeft.

Lever een verzoek tot verlenging, overschrijving of een afstandsverklaring in bij de gemeente.

Schriftelijk regelen
Lever jouw verzoek schriftelijk in bij de gemeente.

Aan de balie regelen
Ook bij de balies in het gemeentehuis in Wijhe of in het Holstohus in Olst kun je jouw verzoek inleveren.

Heb je een vraag over grafrechten?

Deel dit
Mail
Bellen