Gevonden en verloren voorwerpen

U kunt bij ons aangifte doen wanneer u een voorwerp hebt gevonden, zoals tassen, sieraden, sleutels en portemonnees. U kunt het voorwerp bij ons afgeven of thuis bewaren.

Hebt u een voorwerp verloren? Kijk een in het overzicht van gevonden voorwerpen , misschien is uw voorwerp in onze gemeente gevonden.

Digitaal regelen
Meld online een gevonden voorwerp wanneer u een voorwerp hebt gevonden. U kunt ervoor kiezen om het voorwerp thuis te bewaren of om het bij ons af te geven. Wanneer u het voorwerp zelf bewaart dan moet u ook aangifte doen van een gevonden voorwerp. Wanneer u het voorwerp bij ons afgeeft, doet u afstand van uw rechten om na afloop van de bewaartermijn van 1 jaar eigenaar te worden van het voorwerp.

Aan de balie regelen
U kunt uw gevonden voorwerp bij de balies in het gemeentehuis en in het Holstohus aangeven.

Wekelijks publiceren wij een overzicht van gevonden voorwerpen in onze gemeente op onze website.

 

Het aangeven van een gevonden voorwerp kost niets.

Als u het voorwerp thuis wil bewaren, moet u het tenminste 1 jaar bewaren in de staat waarin u het voorwerp vond. De gemeente bewaart voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- drie maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar.

Hebt u vragen over gevonden voorwerpen? Mail, bel of kom langs.

 
Spring naar einde Spring naar begin