Gevonden en verloren voorwerpen

Je kunt bij ons aangifte doen wanneer je een voorwerp hebt gevonden, zoals tassen, sieraden, sleutels en portemonnees. Je kunt het voorwerp bij ons afgeven of thuis bewaren.

Heb je een voorwerp verloren? Wekelijks publiceren wij een overzicht van gevonden voorwerpen op deze pagina. Misschien is jouw verloren voorwerp inmiddels in onze gemeente gevonden. 

Digitaal regelen
Meld online een gevonden voorwerp wanneer je een voorwerp hebt gevonden. Je kunt ervoor kiezen om het voorwerp thuis te bewaren of om het bij ons af te geven. Wanneer je het voorwerp zelf bewaart dan moet je ook aangifte doen van een gevonden voorwerp. Wanneer je het voorwerp bij ons afgeeft, doe je afstand van jouw rechten om na afloop van de bewaartermijn van 1 jaar eigenaar te worden van het voorwerp.

Aan de balie regelen
Je kunt jouw gevonden voorwerp bij de balies in het gemeentehuis en in het Holstohus aangeven.

Privacy
Voor dit onderwerp is onze privacyverklaring van toepassing. Wij vragen voor het behandelen van je aanvraag om jouw persoonsgegevens via een online formulier. Wil je meer weten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt met betrekking tot de verwerkingen van jouw gegevens? Lees dan onze volledige privacyverklaring.

Het aangeven van een gevonden voorwerp kost niets.

Als je het voorwerp thuis wil bewaren, moet je het tenminste 1 jaar bewaren in de staat waarin je het voorwerp vond. De gemeente bewaart voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- drie maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar.

Gevonden identiteitskaarten, paspoorten en rijbewijzen
Ben je jouw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs kwijt? Doe hiervan aangifte bij de gemeente. Wij maken een bewijs van vermissing op, zodat je een nieuwe identiteitskaart, een nieuw paspoort of een nieuw rijbewijs aan kunt vragen. Heb je een identiteitskaart, paspoort en rijbewijs gevonden? Geef deze altijd bij de gemeente af.

Aangifte bij de politie of niet?
Diefstal is en blijft een zaak van de politie. Als jouw eigendommen zijn gestolen, moet je daarvan aangifte doen bij de politie. Je kunt ook aangifte doen op het politiebureau.

Heb je vragen over gevonden voorwerpen?

Deel dit
Mail
Bellen