Garantstelling en particuliere logiesverstrekking

Als je bezoek krijgt uit het buitenland kan het zijn dat je een garantstelling of een particuliere logiesverstrekking aan moet vragen. Jouw bezoek heeft dit nodig bij het aanvragen van een visum. Een garantstelling is nodig als jouw gast niet alle kosten van een verblijf in Nederland kan betalen. Met dit bewijs ben je medeverantwoordelijk voor de kosten van je gast. Logeert je buitenlandse bezoek in jouw huis? Dan heb je een particuliere logiesverstrekking nodig. De garantstelling is 3 maanden geldig.

Aan de balie regelen
Je vraagt een garantstelling aan door onderstaande stukken mee te nemen naar Publiekszaken. Maak wel eerst online een afspraak

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Een ingevuld aanvraagformulier bewijs van garantstelling en of particuliere logiesverstrekking, waar je nog geen handtekening onder hebt gezet.
  • Voldoende contant geld of je pinpas.

Vul het bewijs van garantstelling en particuliere logiesverstrekking van de IND in. Met dit formulier ga je naar de gemeente om het daar te ondertekenen en jouw handtekening te laten legaliseren door een medewerker van de gemeente. Heb je een partner dan moet je samen de garantstelling ondertekenen. Dit getekende en gelegaliseerde bewijs van garantstelling stuur je naar jouw bezoek. Deze kan/kunnen hiermee een visum aanvragen bij de dichtsbijzijnde Nederlandse vertegenwoordiger. Voor alle meerderjarige gasten dien je een persoonlijk bewijs van garantstelling in te vullen.

Het legaliseren van jouw handtekening op het bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking kost € 12,25.

Het legaliseren van jouw handtekening op het bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking is klaar terwijl je wacht.

De voorwaarden zijn onder andere:

  • Jouw bezoek komt voor een kort verblijf naar Nederland en blijft niet langer dan 3 maanden.
  • Jouw bezoek moet een visum aanvragen.

Heb je een vraag over een garantstelling of particuliere logiesverstrekking?

Deel dit
Mail
Bellen