Camperplaatsen

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u onder andere tien prachtige camperplaatsen. Deze zijn van alle gemakken voorzien. U kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemisch afval.

De camperplaatsen liggen op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vindt u hier een ruime passantenhaven, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Wilt u gebruikmaken van een camperplaats? U kunt zich inschrijven bij de havenmeester tijdens openingstijden van horecaschip Little River Café. De havenmeester zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

Het is niet mogelijk om een camperplaats (vooraf) te reserveren.

Gebruikmaken van een camperplaats kost in 2017 € 8,50 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen 2017 voor de camperplaatsen loopt van vrijdag 9 maart tot en met maandag 6 november 2018.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vindt u op het bord nabij de camperplaatsen.

Hebt u vragen over camperplaatsen? 

Meer informatie over de camperplaatsen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club.

Wilt u de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met Katinka Durkstra, telefoon 0616237542 / bij afwezigheid 0648795993 (Jan Grotenhuis)

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen