U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Camperplaatsen

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u onder andere tien prachtige camperplaatsen. Deze zijn van alle gemakken voorzien. U kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemische toiletten of bruin water.

De camperplaatsen liggen op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vindt u hier een ruime passantenhaven, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Corona maatregelen Loswal
Op dit moment gelden onderstaande regels rondom de Loswal:

  • Groepsvorming is verboden, houd 1,5 meter afstand;
  • De maatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten altijd worden opgevolgd en nageleefd. Kijk op de site van de Rijksoverheid over het coronavirus voor de meest actuele informatie.

Wilt u gebruikmaken van een camperplaats? U kunt zich inschrijven bij de havenmeester. Deze zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd. U bereikt de havenmeester Jaap Doorgeest telefoonnummer 06-48083316.

Het is niet mogelijk om een camperplaats (vooraf) te reserveren.

Gebruikmaken van een camperplaats kost € 8,80 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vindt u op het bord nabij de camperplaatsen.

Hebt u vragen over camperplaatsen? 

Meer informatie over de camperplaatsen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club.

Wilt u de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met Jaap Doorgeest telefoonnummer 06-48083316.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen