Camperplaatsen

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vind je onder andere 20 prachtige camperplaatsen. Er zijn tien camperplaatsen met stroomaansluiting en tien camperplaatsen zonder stroomaansluiting. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemische toiletten of bruin water.

De camperplaatsen liggen op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vind je hier een ruime passantenhaven, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit je via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Wil je gebruikmaken van een camperplaats? Je kunt een plek reserveren via de app van Aanuit . De havenmeester zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd. Je kunt contact opnemen met de havenmeester (Jaap Doorgeest) via het telefoonnummer 06-48083316.

Het is niet mogelijk om een camperplaats (vooraf) te reserveren.

Gebruikmaken van een camperplaats kost € 9,45 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Wil je graag gebruik maken van stroom? Dit kan voor een bedrag van €3 per nacht. De bedragen betaal je vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief btw. 

Betaling

Voor de betaling van de overnachtingen op de camperplaatsen wordt gebruik gemaakt van het betalingssysteem Aan-Uit. Vooraf aan de betaling is het noodzakelijk om een app te downloaden. Via de app kan eenvoudig, met onder andere iDeal, betaald worden voor een overnachting op de Loswal in Wijhe. Aan-Uit is een betalingssysteem dat op veel camperplaatsen en havens in Nederland gebruikt wordt voor de afrekening, van onder andere, overnachtingen. Meer informatie over het Aan-Uit systeem kun je vinden op Aanuit.net. Momenteel is het nog niet mogelijk via de app te reserveren. Dit is een functie die op kort termijn beschikbaar wordt.

Indien er geen geschikt apparaat of internet beschikbaar is voor het gebruik van de app blijft het mogelijk om contant af te rekenen bij de havenmeester. 

Het downloaden van de app is mogelijk op ieder apparaat waarop applicaties geïnstalleerd kunnen worden zoals telefoons of tablets. Je kunt de app vinden in de ‘Play Store’ of voor apparaten van Apple in de ‘App Store’. Tevens kunt u gebruik maken van de volgende links:

Naast de apps kun je eventueel ook gebruik maken van de browserversie van het betalingssysteem via Aanuit.net.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in februari tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vind je op het bord nabij de camperplaatsen.

Heb je vragen over camperplaatsen? 

Meer informatie over de camperplaatsen kun je ook vinden op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club.

Wil je de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met Jaap Doorgeest via telefoonnummer 06-48083316.

Deel dit
Mail
Bellen