Camperplaatsen

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u onder andere tien prachtige camperplaatsen. Deze zijn van alle gemakken voorzien. U kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • een tappunt voor water;
  • een douche- en toiletruimte;
  • een afvalcontainer;
  • een lozingspunt voor chemisch afval.

De camperplaatsen liggen op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vindt u hier een ruime passantenhaven, een loswal, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Wilt u gebruikmaken van een camperplaats? U kunt zich inschrijven bij de havenmeester. Deze zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd. U bereikt de havenmeester Jan Grotenhuis via telefoonnummer 0648795993.

Het is niet mogelijk om een camperplaats (vooraf) te reserveren.

Gebruikmaken van een camperplaats kost in 2019 € 9,50 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels van de IJsselzone Wijhe vindt u op het bord nabij de camperplaatsen.

Hebt u vragen over camperplaatsen? 

Meer informatie over de camperplaatsen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club.

Wilt u de Havenmeester spreken? / Neem dan contact op met  Jan Grotenhuis 0648795993.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen