U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Blijk van Waardering

U kunt eenmaal per jaar een Blijk van Waardering bij ons aanvragen voor uw mantelzorger(s). Deze bestaat uit VVV cadeaubonnen ter waarde van € 100,-. U kunt de cadeaubonnen aan één of meerdere mantelzorgers geven als waardering voor de hulp die zij verlenen. Uw mantelzorger kan dan naar eigen wens een persoonlijke attentie aanschaffen. U als zorgvrager dient woonachtig te zijn in onze gemeente, uw mantelzorger mag elders wonen.

Blijk van Waardering jonge mantelzorgers

Als je zorgt voor je broer, zus, ouder of een ander familielid dan kun je eenmaal per jaar een ‘Blijk van Waardering jonge mantelzorger’ aanvragen bij de gemeente. Jij, als jonge mantelzorger, bent tussen de 6 en 25 jaar en moet woonachtig zijn in onze gemeente. Binnen één gezin mag er één Blijk van Waardering worden aangevraagd door een jonge mantelzorger.

 

 

Ook in corona-tijd gaat de mantelzorgondersteuning van Evenmens en de uitreiking van de Blijk van Waardering gewoon door. Maar dan op een aangepaste manier, we hanteren hierbij de richtlijnen van het RIVM. De consulenten van Evenmens Olst-Wijhe doen er alles aan om ook in deze tijd te zorgen dat u deze Blijk van Waardering ontvangt. Totdat de spreekuren weer opengaan, komen zij de aangevraagde Blijk van Waardering bij u thuisbrengen. U wordt daarvoor gebeld voor een afspraak.

Direct regelen
Om de 'Blijk van Waardering' aan te vragen, vult u bovenstaand aanvraagformulier in. U kunt het formulier ook scannen en mailen naar info@evenmens.nl.

Schriftelijk regelen
U kunt schriftelijk het Blijk van Waardering aanvragen. U kunt hiervoor het pdf bestand gebruiken.

Stuur het formulier naar:

Evenmens
Antwoordnummer 219
7441 VB Nijverdal
(een postzegel is niet nodig).

Aan de balie regelen
U kunt het formulier aan de balies van het klantcontactcentrum inleveren of tijdens het inloopspreekuur van de mantelzorgconsulent: iedere donderdag van 09.00 – 11.00 uur even weken in het gemeentehuis in Wijhe en oneven weken in het Holstohus in Olst.

Evenmens bekijkt uw formulier. Alleen als er onduidelijkheden zijn, nemen zij contact met u op. U kunt de VVV-cadeaubonnen vanaf 2 weken na inlevering van het aanvraagformulier (laten) ophalen tijdens de spreekuren van Evenmens. Bij de uitreiking van de bonnen informeert de mantelzorgconsulent u gelijktijdig over verdere ondersteuningsmogelijkheden.

De mantelzorger moet minimaal 8 uur per week gedurende 3 maanden of langer voor u zorgen en daarvoor niet betaald krijgen. U kunt per kalenderjaar eenmaal een Blijk van Waardering aanvragen voor uw mantelzorger.

U ontvangt VVV cadeaubonnen van € 100,- die u kunt geven aan uw mantelzorger of verdelen onder meerdere mantelzorgers.

Evenmens neemt de aanvragen voor het Blijk van Waardering in behandeling.

Hebt u vragen over het Blijk van Waardering?

Neem dan contact op met Evenmens, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen