Afvalcontainers

Is je container kapot of wil je jouw container ruilen voor een kleinere of grotere container? Je kunt een nieuwe container aanvragen bij Rova. Is je container verdwenen? Doe dan eerst aangifte bij de politie voordat je een nieuwe container aanvraagt.

Afvalcontainers

In onze gemeente halen we grondstoffen aan huis op. Is je container kapot of wil je jouw container ruilen voor een kleinere of grotere container? Neem dan contact op met Rova. Is je container verdwenen? Doe dan eerst aangifte bij de politie voordat je een nieuwe container aanvraagt. Voor het legen van de PMD (oranje), GFT (groen) en OPK in Olst en Herxen (blauw) wordt geen tarief gerekend.

Formaat van uw container wisselen

Kom je in onze gemeente wonen of ben je binnen onze gemeente verhuisd, dan is het mogelijk om binnen 3 maanden na vestiging op het nieuwe adres, de containers gratis om te ruilen voor een groter of kleiner formaat. Ben je niet verhuisd, maar wil je toch ruilen, dan zijn daar kosten aan verbonden.

Geen gebruik containers

Gebruik je jouw container of ROVA-pasje niet? Dan kun je deze niet inleveren bij ROVA. Je container en pasje horen namelijk bij jouw woning. Ga je verhuizen? Laat jouw containers en ROVA-pasje dan achter voor de nieuwe bewoners.

Inschrijving nieuwe woning

Het duurt ongeveer 10 werkdagen voordat je inschrijving op het nieuwe adres is verwerkt in het ROVA-systeem. In deze dagen is jouw container en/of ROVA-pasje geblokkeerd en kun je geen afval aanbieden.

Leegstand van een woning na verhuizing of overlijden

Wanneer een woning leeg komt te staan eindigt de belastingplicht, bijvoorbeeld na verhuizen of overlijden. De al betaalde belasting wordt dan verrekend en/of de erven ontvangen vermindering. ROVA blokkeert de containers en/of ROVA-pas voor het huishoudelijk afval 30 dagen na de datum van verhuizen en/of overlijden. Dit betekent dat nabestaanden na 30 dagen geen huisvuil meer aan kunnen bieden.

Je vraagt een nieuwe of andere afvalcontainer aan bij Rova. Je hebt bij de aanvraag een geldig legitimatiebewijs nodig.

Afval aanbieden

Bekijk de de locaties waar je afval en grondstoffen aan kunt bieden.

Wil je van formaat wisselen (omdat je meer of minder afval hebt) dan kan dat tegen betaling.

 • € 45,- als de container door Rova aan huis wordt afgeleverd
 • € 15,00 als je de container zelf ophaalt bij Rova
 • € 7,50 als je een pasje wil gebruiken voor een ondergronds systeem

Wil je een extra container of een nieuwe container in verband met verlies of diefstal of beschading dan bedragen de kosten:

 • € 70,- als de container door Rova aan huis wordt afgeleverd
 • € 40,00 als je de container zelf ophaalt bij Rova
 •  

Voor het legen van de PMD (oranje), GFT (groen) en OPK in Olst en Herxen (blauw) wordt geen tarief gerekend.

Er bestaan twee verschillende formaten afvalcontainers, namelijk een container van 140 liter een een container van 240 liter. Wil je van formaat wisselen (omdat je meer of minder afval hebt) dan kan dat tegen betaling.

We gebruiken containers als volgt:

 • Oranje container
  In de oranje container zamelen we grondstoffen in: PMD (Plastic, Metaal en Drankenkartons). Deze container wordt 1 x per 4 weken gratis geleegd door ROVA.
 • Groene container
  De groene container is voor gft-afval en wordt ook 1 x per 2 weken gratis geleegd door ROVA.
 • Blauwe container
  In Herxen en Olst zamelt ROVA in de blauwe container oud papier in. In de overige kernen wordt het oud papier opgehaald of zijn er brengpunten.
 • Ondergrondse verzamelcontainer
  In ondergrondse verzamelcontainers kun je jouw restafval kwijt. Om een ondergrondse verzamelcontainer te kunnen gebruiken heb je een ROVA-pasje nodig. Het ROVA-pasje registreert het gebruik van de verzamelcontainer. Je betaalt dus alleen voor hetgeen dat je daadwerkelijk in de container doet.

Heb je vragen over containers of is jouw container niet opgehaald? Neem dan contact op met Rova.

Deel dit
Mail
Bellen