Veilig mailen met de gemeente via ZIVVER

Gemeente Olst-Wijhe vindt privacy erg belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig en vertrouwelijk om met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail niet altijd veilig is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van ‘ZIVVER’.

Wat doe je als je van ons een bericht ontvangt via ZIVVER?

Je ontvangt een e-mailbericht van de gemeente. In deze e-mail lees je dat er een beveiligd bericht voor jou klaarstaat. In de e-mail staat een link om de beveiligde informatie te lezen. Om de beveiligde informatie te openen heb je een code of wachtwoord nodig. Deze code kun je op 3 manieren ontvangen:

  • via sms
  • via e-mail
  • via jouw contactpersoon bij de gemeente Olst-Wijhe.

In de e-mail van de gemeente staat welke code je moet gebruiken. In deze filmpjes zie je hoe je een veilig bericht ontvangt en leest.

Wat doe je als je een veilig bericht naar ons wilt sturen?

Wanneer jij ons veilig een bericht wilt sturen, of op een veilige manier documenten met ons wilt delen, kun je klikken op onderstaande knop.

 
 

Ons algemene mailadres staat standaard ingevuld. Heb je al een contactpersoon bij onze gemeente waarmee je iets op een veilige manier wil delen? Dan kun je ook het bij jou bekende mailadres van die contactpersoon invullen.

Hoe beantwoord je een e-mail die via ZIVVER is verstuurd?

Je hebt het beveiligde bericht van de gemeente geopend. Je bent nu in de beveiligde webpagina van ZIVVER. Dit lijkt een beetje op een mailprogramma. Als je op het bericht van de gemeente wilt reageren, dan kan dat meteen vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je gelijk een bericht typen om te reageren. Je verzendt de reactie door op de blauwe verzendknop te klikken.

Vragen?

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Neem contact op via telefoonnummer 14 0570 of via het contactformulier.

Meer informatie

Door het gebruik van de ‘veilig mailen’ tool, kunnen onze inwoners en relaties erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met hun privacy omgaan. Meer informatie over ZIVVER vind je op www.zivver.nl en support.zivver.com.

Deel dit
Mail
Bellen