Winkelen en markten

Zowel het centrum van Olst als dat van Wijhe is zeer zeker een bezoekje waard. Beide dorpen staan garant voor een gezellige sfeer, lokale gemoedelijkheid en een gevarieerd winkelaanbod. De winkelcentra zijn goed bereikbaar en overal is het parkeren gratis. Let op: er zijn wel blauwe zones waar je een parkeerkaart nodig hebt.

Winkeltijdenwet

Winkeliers zijn vrij om zelf hun openingstijden te bepalen op zon- en feestdagen. Dit is vastgelegd in de Verordening winkeltijden van Olst-Wijhe.

Koopavond

Op vrijdagavond zijn de meeste winkels in Olst en Wijhe tot 21.00 uur geopend. De winkeltijden kunnen per winkel verschillen.

Weekmarkten

De Olster en Wijhese warenmarkt zijn zeker een bezoekje waard.

  • In Wijhe is er elke dinsdagochtend van de week een markt van 08:30 uur tot 12:00 uur op het Van Dedemplein.
  • In Olst elke vrijdag vanaf 11:00 uur tot 16:30 uur op de Aaldert Geertsstraat en de Jan Schamhartstraat.

Stichting Markten Olst en Wijhe

De markten worden georganiseerd door de marktondernemers zelf. Zij hebben zich verenigd in de Stichting Markten Olst en Wijhe. Deze stichting wijst de standplaatsen toe en sluit overeenkomsten met individuele marktondernemers. Wanneer je als inwoner, bedrijf of instelling eenmalig op de markt in Olst of Wijhe wilt staan, kun je contact met de stichting opnemen.

  • Markt Olst: Wim Kwakkel via telefoonnummer 06-51 26 95 37 of e-mail.
  • Markt Wijhe: Wolter van der Linde via telefoonnummer 06-16 76 44 43 of e-mail.

Toezicht en parkeren tijdens de markten

De gemeente Olst-Wijhe heeft afspraken gemaakt met de ondernemers over veiligheid en orde bij het gebruik van de marktterreinen. Signaleer je bij een bezoek aan de markt onverantwoorde situaties, meldt dit dan bij ons.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen