Vrijwilligersverzekering

Wij hebben 3 verzekeringspakketten (pdf, 395 kB) voor vrijwilligers, namelijk:

  1. Voor vrijwilligers
  2. Voor organisaties
  3. Voor rechtsbijstand

De verzekering is voor iedere vrijwilliger die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, voor een Maatschappelijk belang. Alle vrijwilligers zijn verzekerd:

  • ongeacht hun leeftijd
  • ook bij eenmalige activiteiten
  • geen minimum aantal uren
  • ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten
  • ook mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn verzekerd voor ongevallen- en persoonlijke eigendommen. Hieronder vallen ook de extra medische kosten dekking en de acute huishoudelijke hulp.

Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers

Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van dekking voor deze verzekeringen. Dit vloeit voort uit de speciaal voor hen getroffen rechtspositieregelingen.

Schade melden

Schade meldt u rechtstreeks bij Meeùs Assurantiën BV. Op de website vindt u een schadeformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Meeùs op telefoonnummer 020-3018756.

Bij het invullen van het schadeformulier is het handig om het polisnummer op het formulier in te vullen. Voor pakket 1 (aansprakelijkheid vrijwilligers, schadeverzekering vrijwilligers) is dat polisnummer 010006819-044UL. Voor pakket 2 (aansprakelijkheid vrijwilligersorganisatie, Schadeverzekering verkeersdeelnemers, Ongevallen-inzittendenverzekering, bestuurdersaansprakelijkheid) is dat polisnummer 010004019-044UL.

De schade wordt rechtstreeks door Meeus Assurantiën met de benadeelde afgewikkeld. De gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Als u vragen heeft over de schadeclaim, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Meeus

Is deze verzekering beter dan mijn eigen verzekering?

Twijfelt u of de door uzelf afgesloten verzekering een uitgebreidere dekking heeft, neem dan contact op met Meeus Assurantieën via telefoonnummer 020-3018756.Assurantiën via telefoonnummer 020-3018756.

 
Ga naar Digitaal Loket - ondersteuning aanvragen
Spring naar einde Spring naar begin