U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Marle

Marle ligt aan de westelijke oever van de rivier de IJssel. Omdat heel vroeger een IJsselbedding ten westen van Marle lag, vormde die de natuurlijke grens tussen Gelderland en Overijssel. Met Marle wordt waarschijnlijk ' moerassig land' of 'weideplaats bij waterplas of waterloop' bedoeld. De bewoners van dit 'overzeese gebiedsdeel' zijn voor veel voorzieningen aangewezen op de Veluwse dorpen Heerde, Wapenveld en Epe. Verder heeft Marle het beroemde, kleinste en waarschijnlijk gezelligste stembureau van heel Nederland.

Plaatselijk Belang

Plaatselijk Belang Marle voert regelmatig overleg met de gemeente en is lid van het Gemeenschappelijk Plaatselijke Belang Olst-Wijhe, het GPBOW. Het GPBOW is een overkoepelende organisatie waaraan alle verenigingen voor Plaatselijk Belang binnen onze gemeente deelnemen.

Voor informatie over de Plaatselijk Belang Marle, kunt u terecht bij Trudy Barnard, telefoonnummer 06-22524873 en via e-mail.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen