Kunst

Het realiseren van kunst in de openbare ruimte is één van de speerpunten van het kunst- en cultuurbeleid van de gemeente Olst-Wijhe. Hierbij kiezen wij ervoor om beeldende kunst in de directe leefomgeving van onze inwoners te realiseren. Wij willen beeldende kunst letterlijk dichterbij brengen en betrekken inwoners bij het inrichten of verfraaien van de leefomgeving. Er is een percentageregeling Beeldende Kunst ingesteld. Hierbij is 1% van de exploitatieopzet van een bestemmings- of herinrichtingsplan opgenomen voor een kunstwerk. Kijk voor het aanvragen, de adviescommissie en de rol van inwoners in dit traject in ons digitaal loket.

Museum De Fundatie

Kunst met een hoofdletter K vind je in het museum De Fundatie. Deze is gevestigd in kasteel Het Nijenhuis in Wijhe. Naast de prachtige collectie schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit verschillende perioden en culturen die er zijn tentoongesteld vind je er ook een buitengewoon bijzondere beeldentuin.

KIJK Olst, KIJK Wijhe en kunstenaars

KIJK Olst en KIJK Wijhe zijn prachtige exposisties in onze gemeente.

Een overzicht van alle beeldend kunstenaars in de gemeente Olst-Wijhe die workshops geven en hun atelier of galerie openstellen voor het publiek vind je op de site van kunstenaarsvereniding 't SAL.

Kunstwerken

Alle kunstwerken in de gemeente Olst-Wijhe zijn in kaart gebracht. Bekijk het overzicht van de kunstwerken.

Deel dit
Mail
Bellen