Fietspad Overwetering

Fietsverbinding Olst-Boskamp

Voor het realiseren van veilige en herkenbare fietsroutes in Olst en Boskamp is vorig jaar het ‘Fietsplan Olst, een masterplan voor fietsen in Olst en Boskamp’, opgesteld. Hierin zijn 65 maatregelen opgenomen. Een aantal maatregelen was relatief eenvoudig, op korte termijn, uit te voeren. Een ander deel van de maatregelen wordt in lopende onderhoudsprogramma’s of projecten meegenomen. 

Over sportpark Overwetering

Voor de nieuwe fietsverbinding Olst-Boskamp is dit ook het geval. Een aantal maatregelen uit het ‘Fietsplan Olst’ voeren we dit jaar gebundeld uit. Er wordt een fietspad aangelegd van en naar de Boskamp, over sportpark Overwetering. Hierbij wordt ook de oversteek op de Kleistraat-Hooiberglaan aangepakt.  We verwachten dat de nieuwe fietsverbinding vooral veel gebruikt wordt door de leerlingen van het nieuwe kindcentrum en van de gebruikers van sporthal De Hooiberg en Sportpark Overwetering. Maar alle inwoners hebben er natuurlijk profijt van!

Voorlopig ontwerp

Tijdens een informatieavond leggen wij dit plan voor aan omwonenden en andere belanghebbenden. Zij kunnen dan ook input leveren. De route ligt vast, maar ze kunnen wel suggesties doen of zaken aankaarten die wij mogelijk over het hoofd zien. Zie hier het voorlopige ontwerp

Proces

Naar aanleiding van de informatieavond worden eventueel wijzigingen aangebracht in het voorlopig ontwerp en wordt er een definitief plan opgesteld. De planning is dat na de bouwvak wordt gestart met de uitvoer. 

Meer informatie

Vragen? Stel ze gerust! Neem dan contact op met Richard ten Wolde, projectleider bij de gemeente Olst-Wijhe via 14 0570 of r.tenwolde@olst-wijhe.nl.

 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Voorlopig ontwerp betonfietspad Overwetering  pdf 4.143,4 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen