De Lange Kolk Den Nul

Natuurzwembad en visvijver de Lange Kolk in Den Nul is van 1 mei tot 1 oktober open. Bezoekers kunnen hier vrij zwemmen en recreëren.

Controle kwaliteit zwemwater

De Provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het zwemwater en de informatie op dit bord. Tweewekelijks controleert en analyseert Waterschap Drents Overijsselse Delta het zwemwater. Op de website van Zwemwater wordt de conditie van het zwemwater in sterren gekwalificeerd:

  • drie sterren is uitstekend
  • twee sterren is goed
  • een ster is aanvaardbaar
  • slecht krijgt geen ster

Bij slecht water, bijvoorbeeld blauwalg, wordt zwemmen afgeraden.

Op het terrein staat een informatiebord waarop je de kwaliteit van het zwemwater terugvindt. Benieuwd of je momenteel kan zwemmen in de Lange Kolk? Bekijk dan de website van Zwemwater. Daarnaast gelden er een aantal regels op het terrein. Deze regels staan aangegeven op bebording.

Voorzieningen

  • Een goed en ruim aangelegde onverharde ‘groene’ parkeerplaats met een fietsenstalling.
  • Drijvers in het water scheiden het ondiepe en diepe water van elkaar, de zwemsteiger is voorzien van een stevige houten railing en het kleine strand ziet er fris geharkt uit.
  • Bezoekers van recreatieplas De Lange Kolk kunnen gebruik maken van de toiletvoorzieningen van het Infocentrum, de ingang zit aan de buitenzijde tegenover het zwembad en is via een smal pad te bereiken, men hoeft daarvoor niet eerst via de hoofdingang het gebouw in.

Onderhoud

Medewerkers van de JP van den Bent Stichting onderhouden het terrein (zoals het maaien van het grasveld en snoeien van bomen en planten) en houden het terrein schoon.

Melding doen

Een melding over de waterkwaliteit van De Lange Kolk kun je doen bij het Meldpunt Overijssel.

Adres

Je vindt De Lange Kolk aan de Rijksstraatweg 109.

Deel dit
Mail
Bellen